Також у какао містяться речовини, які знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань і мають протизапальну дію.
Крім того, какао багате на цинк, магній, залізо і безліч інших корисних мікроелементів.
У ньому також міститься гормон триптофан, який відповідає за почуття щастя і задоволеності життям.
Дієтологи радять людям після 50 років випивати філіжанку-другу какао.
Не рекомендується вживати какао людям з індивідуальною непереносимістю кофеїну, який є і в какао.
Також відмовитися від какао потрібно людям з виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки, оскільки воно може спричинити загострення цих захворювань.
Крім того, какао бажано виключити з раціону при гастроезофагеальному рефлюксі, хронічних захворюваннях печінки та жовчного міхура, аритмії та високому тиску.
Сьогодні у рейтингу країн за тривалістю життя є лідери, де люди живуть понад 85 років,…
Скандальний закон, ухвалений без особливої уваги 2022 року, може коштувати українцям їхнього останнього майна. Новий…
Інтернет-шахраї не дрімають: крадуть гроші з карток та видають себе за банківських працівників.
Сонце – радість, але й стрес для шкіри Навіть коротке перебування на сонці може залишити…
На найближчому пленарному тижні Верховна Рада України розгляне питання про продовження воєнного стану та загальну…
Кислий сир – не привід викидати продукт. За допомогою простого трюку та доступних інгредієнтів можна…