П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаСтаттіНа пенсійну картку надійшли кошти невідомого походження. Що робити?

На пенсійну картку надійшли кошти невідомого походження. Що робити?

Этот материал также доступен на русском языке
Внутрішньо переміщені особи отримали відповіді на 22 питання про пенсії та інші проблеми під час прямої телефонної лінії.

На запитання пенсіонерів-переселенців відповіли фахівці Головного управління Пенсійного фонду в Дніпропетровській області Олена Болжеларська, начальниця управління з обслуговування громадян, та Анжела Немеш, заступниця начальника управління з питань виплат.

– Я пенсіонер. Тимчасово переїхав із Запорізької області до села Орявчик Стрийського району Львівської області, що розташоване в гірській місцевості. Чи маю я право на 20 відсотків доплати. При зверненні в мiсцевий ЦНАП менi вiдмовили, чому?

– Для призначення надбавки до пенсії потрібні документи про надання статусу особи, що проживає, працює або навчається на території населеного пункту, якому надано статус гірського (для підвищення пенсії згідно зі статтею 6 Закону України “Про статус гірських населених пунктів в Україні”).

Відповідним документом є посвідчення встановленого зразка або інший документ, який підтверджує проживання, роботу або навчання особи на території такого населеного пункту.

Я пенсіонерка 1965 року народження. З Донецької області 2014-го вимушено переїхала до Чернігова. У 2015 році оформила пенсію (виховувала п’ятьох дітей). 2022-го вимушено переїхала до Чехії. Із березня 2022 року в Україні мені припинили здійснювати виплати як внутрішньо переміщеній особі. Пенсію виплачували до вересня 2023-го. Цього ж місяця я приїхала до України, щоб оформити картку для виплат. У Пенсійному фонді мене запевнили, що жодних проблем із виплатами в мене не буде.

– Для з’ясування цього питання вам слід звернутися на «гарячу лінію» Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області:
(0462) 67-16-05,
(0462) 67-60-16,
0-800-50-22-58,
0-800-50-27-31.

– Перебуваю на непідконтрольній Україні території. Маю кілька запитань:

1. У вересні 2022 року закінчився термін дії пенсійної картки. На скільки її продовжили?

2. Я пройшла ідентифікацію наприкінці вересня за допомогою “Дія.Підпис”. Чи потрібно мені проходити ідентифікацію за допомогою відеоконференції?

3. Мені на пенсійну картку надійшли гроші, походження яких я не знаю. Що це за гроші?

– З питання перевипуску банківської картки необхідно звертатися до уповноваженого банку зручним, для вашої безпеки, засобом зв’язку. Деякі банки подовжили терміни дії своїх карток на час воєнного стану.

У разі проходження ідентифікації через «Дія.Підпис» ідентифікуватися через відеоконференцію непотрібно.

Для визначення адресата відправлених коштів вам необхідно звернуться до установи уповноваженого банку зручним, для вашої безпеки, засобом зв’язку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні