П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПопулярний кунжут: більше користі чи шкоди

Популярний кунжут: більше користі чи шкоди

Этот материал также доступен на русском языке
Насіння кунжуту часто вживають в їжу, посипають ними кондитерські вироби, печуть печиво, віджимають олію.ют в пищу, посыпают ими кондитерские изделия, пекут из них печенье, отжимают масло.

Однак вживати кунжут без обмежень не можна, як і будь-яка рослина, він має свої корисні властивості та протипоказання.

До складу кунжуту входять такі корисні речовини:

  •  білки, вони легко засвоюються і допомагають у нарощуванні м’язової маси;
  •  клітковина, яка очищає організм від токсинів;
  •  фітоестрогени, які регулюють рівень жіночих гормонів при їх надлишку або нестачі;
  •  антиоксиданти, що захищають тканини від зовнішніх впливів і стимулюють зростання колагенових волокон;
  •  вітаміни групи A, B, C та E;
  •  ненасичені жирні кислоти Омега-3 та Омега-6, які необхідні для краси волосся, шкіри та нігтів;
  •  кальцій і магній , вони важливі для здоров’я кісток і зубів, а магній позитивно впливає на роботу серця і м’язових волокон.

При цьому кунжут має свої протипоказання.

До них належать:

  •  підвищене згортання крові;
  •  мочекам’яна хвороба;
  •  ризик утворення тромбів;
  •  захворювання шлунка з підвищеною кислотністю;
  •  спільне вживання з аспірином та щавлевою кислотою;
  •  алергія.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні