Субота, 11 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому виникає головний біль на зміну погоди

Чому виникає головний біль на зміну погоди

Этот материал также доступен на русском языке
Запитання читачки: "Я - гіпотонік, і сильний головний біль у мене виникає на зміну погоди. У такі дні відчуваю млявість навіть після трьох-чотирьох чашок кави. Що порадите?"

Відповідає невролог Володимир Костенко:

– Якщо у вас знижений тиск, то при зміні погоди він ще більш знижується, і голова починає боліти.

Кава – підступний напій, який іноді допомагає зняти деякі види головного болю, але часто може посилити болісні відчуття. Кава ніби «обманює» організм, даючи помилковий сигнал втомленій людині, що все добре, а потім провокує головний біль.

Кровоносні судини голови реагують на перепади атмосферного тиску розширенням чи звуженням. Перед дощем атмосферний тиск знижується, у людей, у цей період виникає головний біль. Перепади навколишньої температури пов’язані із розладом балансу серотоніну, нейромедіаторів у больових центрах головного мозку.

Також бажано перевірити вміст вітаміну D у крові: низький його рівень може бути причиною хронічного головного болю. Нестача цього вітаміну, за деякими даними, спостерігається у 80 відсотків українців.

Не завадить з’ясувати і рівень магнію в крові, хоча це не завжди просто: більша його частина знаходиться у клітинах та кістковій тканині.

Низький рівень магнію зафіксовано приблизно у половини пацієнтів під час нападу мігрені. Залежно від результатів обстеження, лікар призначить лікування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні