No menu items!
Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаГрошіБанківські послуги: що вибрати?

Банківські послуги: що вибрати?

Банки стали важливою частиною нашого життя: з їх допомогою, більше не потрібно перераховувати решту на касі, носити гаманець, набитий великою сумою готівки, а також хвилюватись за наявні купюри, які з легкістю можна загубити, втратити чи пошкодити.

Для більшості банк — це емітент карток, однак насправді перелік послуг цих установ набагато ширший. Розповідаємо, які банківські послуги існують та на які варто звернути увагу.

Депозити

Маєте відкладену суму коштів, яка лежить без діла? Не хочете ризикувати та вкладати заощадження в бізнес чи цінні папери? Рекомендуємо розглянути варіант відкриття депозиту — рахунку, за зберігання коштів на якому ви отримаєте винагороду. При виборі банку та депозиту зверніть увагу на такі критерії:

  • Термін депозиту (від 1 до 36 місяців);
  • Річна відсоткова ставка (2,5-18%);
  • Можливість дострокового зняття;
  • Виплата відсотків (в кінці терміну або щомісяця);
  • Валюта вкладу (гривня, долар або євро);
  • Можливість поповнення депозиту;
  • Мінімальна та максимальна сума вкладу.

Наприклад, банківські послуги від АБ «Південний» — це депозити зі ставкою до 14% річних строком до 13 місяців та мінімальною сумою вкладу розміром в 100 грн. Крім цього, тут ви зможете відкрити депозит терміном до 450 днів для забезпечення кредиту чи гарантії. Банк є учасником Фонду гарантування вкладів, а тому під час воєнного стану Фонд гарантує повернення кожному вкладнику його коштів та відсотків за депозитами.

Преміальні картки

Крім звичайних карток, банки пропонують оформлення і преміумкарток від MasterCard і Visa, які відкривають доступ до певних привілеїв, серед яких безкоштовний консьєрж-сервіс, Fast Line в аеропортах, знижки на бронювання готелів та авто, виділена лінія підтримки, безкоштовний доступ до лаунж-залів в аеропортах, повне страхування під час подорожей, знижки на шопінг в магазинах-партнерах і багато іншого. Як правило, за користування карткою щомісяця банк стягує певний платіж (300-600 грн), однак при виконанні деяких умов, як обіг певної суми коштів на картці чи досягнення визначеної суми витрат на місяць, обслуговування такої картки буде безкоштовним.

Сейфи

сейф

Зберігати цінні речі та готівку вдома не завжди безпечно, адже завжди є ризик крадіжки, зниження чи псування коштовностей. Як тоді захистити заощадження? Рішення — використання банківського сейфа. Банки пропонують комірки різного розміру на вибір, в яких можна зберігати готівку, цінні метали, документи, антикваріат та інші коштовності. Заборонені до зберігання предмети:

  • Вибухівка;
  • Зброя та боєприпаси;
  • Наркотики;
  • Хімічні, токсичні та радіоактивні речовини;
  • Майно, вилучене з вільного обігу (арештоване, конфісковане тощо).

Банк гарантує цілісність та збереження цінностей, а про вміст скриньки знатимете лише ви та довірені вам особи. Самі сейфи знаходяться в спеціальних зонах банківських відділень, доступ до яких мають лише співробітники та орендарі комірок.


*на правах реклами

Нове на сайті