Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРіздвяний стіл: які оригінальні напої зроблять його по-справжньому святковим

Різдвяний стіл: які оригінальні напої зроблять його по-справжньому святковим

Этот материал также доступен на русском языке
Коли сім'я збирається за Різдвяною трапезою, щоб вшанувати таїнство приходу в наш світ Спасителя, накривають стіл переважно відповідно до традицій.

Але завжди хочеться внести нотку новизни та різноманітності. Особливо цікаво експериментувати із напоями. Ми пропонуємо вам урізноманітнити різдвяне меню та здивувати своїх рідних незвичайними рецептами.

Глінтвейн в яблуці

Інгредієнти

Вино червоне – 1 пляшка, перець запашний (горошком) – 3 штуки, апельсин – 1 штука, апельсинова цедра – половини апельсина, яблуко – 5-6 штук, мед – 1 столова ложка, кориця – 2 палички, кардамон – 3 штуки, аніс – 2 зірочки, ванільний цукор та родзинки – за смаком.

Приготування

  • Вино перелити у каструлю, додати всі прянощі, розрізаний на часточки апельсин, цедру, часточки одного яблука, родзинки і все добре перемішати.
  • Довести до кипіння і на слабкому вогні варити 15-20 хвилин.
  • Дати напою трохи охолонути, додати мед і перемішати.
  • Яблука помити, вирізати середину обережно, щоб не пошкодити, і розлити глінтвейн.

Коктейль з ягодами

Інгредієнти

Сухе червоне вино – 1 пляшка, заморожені ягоди – 400 грамів, апельсин – 2 штуки, цукор або мед – 2 столові ложки.

Приготування

  • Ягоди залити вином і довести до кипіння.
  • З апельсинів вичавити сік і відокремити цедру.
  • Додати цедру і сік апельсинів у сотейник до ягід і вина.
  • Додати цукор і варити кілька хвилин до розчинення. Замість цукру можна використати мед.
  • Коктейль трохи охолодити і подавати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні