Ми пропонуємо вам урізноманітнити різдвяне меню і здивувати своїх рідних незвичайними рецептами.
Пиріг «Ялинка»
Інгредієнти
Для булочок: борошно – 800 грамів, сіль – 1 столова ложка, швидкодіючі дріжджі – 15 грамів, молоко – 400 мілілітрів, вершкове масло – 60 грамів, яйця – 2 штуки;
для начинки: суміш подрібнених сухофруктів, горіхів та цукру – 300 грамів, яблуко – 2 штуки, вершкове масло – 25 грамів, мелена кориця, терта цедра одного апельсина і цукати – за смаком;
для прикраси та глазурі: цукрова пудра і терта цедра апельсина – за смаком.
Приготування
- У борошно насипати сіль та дріжджі.
- Викласти в молоко вершкове масло і підігріти суміш.
- Коли масло розтопиться, вилити суміш у борошно, додати яйця і перемішати. Замісити еластичне тісто.
- Перекласти його у змащену олією миску, накрити рушником і залишити на годину, щоб воно піднялося.
Тим часом змішати суміш сухофруктів, горіхів та цукру, очищені й подрібнені яблука, цедру апельсина, цукати і корицю.
- На посипаній борошном поверхні розкотити тісто у пласт розміром 50 на 45 сантиметрів.
- Змастити його розтопленим вершковим маслом.
- Потім розподілити на тісті солодку начинку, залишаючи по краях два сантиметри.
- Обережно згорнути рулет і зрізати краї.
- Гострим ножем розрізати рулет на 15 частин.
- Викласти булочки на застелене пергаментом деко так, щоб вийшла ялинка. Між булочками має залишитися небагато місця, щоб, піднявшись, вони стикалися одна з одною.
- Із залишків тіста сформувати стовбур дерева.
Накрити ялинку чистим рушником і залишити на 30-45 хвилин. Запікати булочки в розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин, доки булочки не підрум’яняться.
Готові булочки прикрасити цукровою пудрою і цедрою лимона або на свій смак.