Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛікування дарами природи: коли допоможе грейпфрут

Лікування дарами природи: коли допоможе грейпфрут

Этот материал также доступен на русском языке
Особливо корисно їсти грейпфрути взимку та навесні, коли більш традиційні фрукти зберігають менше поживних речовин.

Без перебільшення можна сказати, що грейпфрут – один з найкорисніших фруктів, які варто включати до раціону всім, хто піклується про здоров’я та правильне харчування. Особливо корисно їсти грейпфрути взимку та навесні, коли більш традиційні фрукти зберігають менше поживних речовин.

Отже, чим корисний грейпфрут? Насамперед, це багате джерело величезної кількості вітамінів та мінералів. Грейпфрут недаремно називають «вітамінною бомбою»! У його складі – вітаміни А, РР, С, D та вітаміни групи В, а також багато мінералів, серед яких магній, калій, кальцій, фосфор, марганець, цинк та мідь.

Завдяки такому багатому набору нутрієнтів грейпфрут дуже корисний для роботи серцево-судинної системи, нирок, кісток.

Травник Геннадій Гарбузов пропонує приготувати настоянку з насіння та шкірки грейпфрута.

Така настоянка містить особливі гіркоти, які поряд з ефірними оліями є природними антибіотиками. Вони позбавляють паразитів і патогенної мікрофлори, а найголовніше – грибкових захворювань у кишечнику.

Настоянка допоможе при кандидозі та стоматитах.

Як приготувати настоянку?

Просто не треба викидати кісточки та шкірку від грейпфрута, слід їх зібрати.

  • Шкірку дрібно-дрібно посікти.
  • Все укласти щільно у банку і залити горілкою.
  • Настоювати 10 днів і більше.

Вживати по чайній ложці, зазвичай двічі на день до їди. Смак дуже приємний.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні