П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаГрошіХто ще з українців може отримати компенсацію за зруйноване житло

Хто ще з українців може отримати компенсацію за зруйноване житло

Этот материал также доступен на русском языке
Компенсацію за програмою «єВідновлення» тепер можуть отримати також співвласники зруйнованого житла. Раніше цією послугою могли скористатися лише одноосібні власники будинків чи квартир.

Щоб отримати компенсацію, їм необхідно разом подати у додатку «Дія» спільну заяву або кожен власник житла має подати її окремо. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Після цього слід дочекатися, коли комісія органу місцевого самоврядування опрацює її та визначить суму компенсації для кожного співвласника.

Кожен із них отримає окремий житловий сертифікат у «Дії». Його можна буде використати, щоб самостійно придбати нову квартиру. Або поєднати з іншими людьми для цієї ж мети.

Зверніть увагу, що для використання сертифіката потрібно припинити право власності на знищений об’єкт нерухомості за згодою всіх співвласників. Робити це необхідно лише після того, як кожен із них отримає житловий сертифікат.

ДО ВІДОМА. Усього з моменту запуску програми «єВідновлення» громадяни подали 6,4 тисячі заяв. Близько тисячі людей вже отримали дійсні сертифікати, що підтверджують суму компенсації.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні