Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЕфірні олії проти грипу та застуди: що обов'язково має бути в домашній...

Ефірні олії проти грипу та застуди: що обов’язково має бути в домашній аптечці

Этот материал также доступен на русском языке
Які олії й при яких сезонних захворюваннях допомагають як профілактичні та оздоровчі процедури, нам розповіла професійна ароматерапевтка і керівниця міжнародної асоціації ароматерапії, натуропатії та практичної психології «Фрау Ласка» («Frau Laska») Лана Яр.

Якщо ослаблений імунітет

Кожна ефірна олія має певні корисні властивості. Для холодної пори року з найбільш ефективних я виділила б рослинний антибіотик – ефірну олію чайного дерева, евкаліпта, гвоздики та імбиру. Ці олії часто використовують як профілактику та оздоровлення при грипі та застуді. А ось ефірна олія ялівцю чудово знизить температуру.

 Якщо говорити про коронавірус, у кожну з вищезгаданих олій я рекомендую обов’язково додавати ефірну олію лемонграсу – для нормалізації кровообігу та підвищення імунітету. Практика показала, що застосування цієї олії знижує ймовірність появи постковідного синдрому. Також рекомендую використовувати досить рідкісну ефірну олію фісташки.

Як правильно застосовувати?

Для профілактики і полегшення стану вдихайте ефірні олії просто з пляшок – 25 активних вдихів 3-4 рази на день.

Можна створити композицію з олій за таким рецептом: 15 крапель ефірної олії на 50 мілілітрів рослинної. Цю суміш наносять на грудну клітку, спину та стопи.

Також для профілактики вірусних та застудних захворювань перед виходом із дому сумішшю можна змастити область над верхньою губою.

Якщо в домі є хворий, використовуйте олії в аромалампі за рецептом – 5 крапель на 15 квадратних метрів.

Людям пенсійного віку я б порекомендувала ще додати до курсу лікування ароматерапією ефірну олію базиліка, що підвищує тонус. При цьому обов’язково перевіряйте протипоказання кожної ефірної олії.

Олії в профілактиці гепатиту

Ефірні олії в даному питанні допоможуть не тільки як противірусні, що зміцнюють імунну систему, але і як такі, що очищають організм від шлаків, відновлюють функції печінки. Тут я виділю ефірну олію лимона, ялівцю, фенхелю. Для профілактики також достатньо вдихати з пляшки чисті ефірні олії чайного дерева, ялівцю та лимона.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні