П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яСкарбничка здорових порад: що зміцнить серце і позбавить натоптишів

Скарбничка здорових порад: що зміцнить серце і позбавить натоптишів

Этот материал также доступен на русском языке
Життєвий багатовіковий досвід у підтримці здоров'я і навіть лікуванні не варто скидати з рахунків, сподіваючись лише на всемогутню медицину. Нерідко простенькі "бабусині рецепти" допомагають нам не гірше за професійні рекомендації, від яких, до речі, теж не слід відмовлятися.

Що зміцнить серце?

1. Всипати у термос ввечері по 6 столових ложок плодів глоду і подрібненої трави собачої кропиви і залити 1,5 літра окропу. Вранці процідити і пити, не підсолоджуючи, по півсклянки 3-4 рази на день при стенокардії.

2. Щоб зміцнити серце, потрібно підживити його калієм. Цінним джерелом цього елемента є пшоно. Попередньо пшоно прожарюють на сильному вогні, але так, щоб колір не змінився. Третину склянки прожареного пшона промити, залити 2/3 склянки води і зварити крупу на повільному вогні. Кашу можна посолити або підсолодити за смаком. З’їдати цю норму раз на добу.

Позбавитися натоптишів допоможе хрін

Щоб позбавитися натоптишів, натертий на тертці хрін викладіть на марлю і прикладіть на хворе місце. Зверху обв’яжіть поліетиленовим пакетом і надягніть носок. Залиште на ніч. Повторіть процедуру кілька разів. Якщо буде сильно пекти, то, перед тим як прикласти хрін, змастіть шкіру олією.

При п’ятковій шпорі роблю компрес

«Для боротьби з п’ятковою шпорою я використовую гірчичний порошок. Точніше, обгортання з гірчичним порошком.

Для цього змішую в рівних кількостях гірчичний порошок та воду. Виходить густа кашка. Її я наношу на п’яту, обгортаю хворе місце поліетиленовим кульком, а поверх нього одягаю теплу шкарпетку. За півгодини масу змиваю теплою водою і витираю п’яту насухо. Роблю таку процедуру 4-5 разів на місяць.

Юлія Коробченко, Івано-Франківськ» 

Харчуйте різноманітно

Що більше різних джерел білка, жирів та вуглеводів ми споживаємо, то кращими будуть стан наших тканин і метаболізм (обмін речовин).

Чому важливо виводити з організму токсини

Зверніть увагу, що при захворюванні на грип, крім основного лікування, яке повинен призначати лікар, важливо також виводити з організму токсини. Для цього потрібно приймати лужну воду без цукру та газів. Рекомендований об’єм на добу – 1,5 літра.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні