Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДозвілля7 причин обіймати один одного частіше

7 причин обіймати один одного частіше

Этот материал также доступен на русском языке
Щороку 4 грудня та 21 січня у світі відзначають День обіймів. Причому у грудні цей день міжнародний, а у січні – національний. 

За традицією цього дня прийнято обіймати не лише близьких, а й незнайомих людей. Адже обійми, як і сміх, приносять величезну користь. Чим же корисні «обіймашки»?

1. Заспокоюють нерви

Вчені вважають, що «обіймашки» є універсальним проявом участі для будь-якої людини. Вони знижують тривожність, знімають напругу та стимулюють центральну нервову систему. Коли людині важко, саме обійми допоможуть зменшити переживання та відчути підтримку.

2. Позбавляють страху

Якщо вам тривожно, спробуйте обійняти когось і ви відчуєте, що страх поступово відступає. Обійми не тільки допомагають заспокоїтися, вони викликають почуття довіри та безпеки, а людина починає поводитися впевненіше.

3. Поліпшують стан серця

Обійми є перевіреною та безпечною профілактикою інсультів та інфарктів. Коли ви обіймаєте людину, у неї знижується тиск, знижується частота серцевих скорочень та зменшується кількість гормонів стресу – кортизолу та адреналіну.

4. Стимулюють вироблення «гормону любові»

Під час навіть дружніх «обіймашок» виробляється більше окситоцину – «гормону любові». Він позитивно впливає на стан здоров’я, покращує психічний та емоційний стан людини. До речі, окситоцин допомагає позбутися відчуття самотності та гніву.

5. Допомагають відчути себе щасливими

Психологи вважають, що в день потрібно обійматися щонайменше чотири рази, і тоді ви обов’язково почуватиметеся щасливими. Щоправда, обійми для цього мають бути щирими та тривалими. Максимальна кількість «обіймашок» на день не обмежена.

6. Піднімають самооцінку

Обійми підтверджують, що ми потрібні і люблять нас. Цей зв’язок закладено в нас із дитинства, коли тактильні відчуття були важливим засобом спілкування з навколишнім світом. Коли ми відчуваємо дотик близької людини, наша самооцінка починає зростати.

7. Поліпшують імунітет

«Гормон любові» – окситоцин, який виробляється під час «обіймашок», позитивно впливає на імунітет і наш організм успішніше бореться з недугами. На думку вчених, чим частіше люди обіймаються, тим менше вони схильні до сезонних захворювань.

Нове на сайті