Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаГрошіПорвані долари можна обміняти: де це можна зробити і скільки...

Порвані долари можна обміняти: де це можна зробити і скільки коштує

Этот материал также доступен на русском языке
Бажаєте обміняти пошкоджені долари? Це можна зробити. Але не всі банки приймуть порвані купюри. Які нові правила запровадив Нацбанк?

Якою буде комісія за послугу?

У Нацбанку пояснили, що банкноти із значним ступенем зношення або пошкодження банк може запропонувати прийняти інкасо. Це означає, що банк, що має відповідний договір з іноземним банком, відсилає туди прийняті на інкасо долари для обміну. Ступінь зношення доларів визначає Федеральна Резервна Система США.

Сьогодні таку послугу надають лише шість банків: Райффайзен Банк, ПУМБ, Акордбанк, Перший Інвестиційний Банк, Кредобанк та МТБ Банк. Оскільки триває війна і логістичні моменти пересилання доларів на обмін ускладнилися, банки підвищили комісію за проведення цієї процедури:

  • Райффайзен Банк бере 10% від суми;

  • ПУМБ – 12%;

  • Акордбанк, Перший Інвестиційний Банк і Кредобанк – 15%, але не менш як 350 гривень;

  • МТБ Банк – 50% від суми.

Тож, шановні читачі, треба добре все прорахувати. Бо якщо ви звернетеся з 10-доларовою банкнотою до банку, де комісія не може становити менше за 350 гривень, у вас після обміну пошкодженої купюри майже нічого не залишиться.

У пошуку потрібного відділення

Крім попередніх прорахунків, треба ще знайти відділення того з шести банків, який приймає валюту на інкасо.

Це теж не так вже й просто. Зокрема, на велике місто Одесу відділень ПУМБ, Райффайзен Банку і Акордбанку є по дванадцять кожного, Першого Інвестиційного – три, Кредобанку – всього два. Про райони області нічого й казати. Там пошуки потрібного відділення виявляться ще складнішими.

Світлана Комісаренко

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні