Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВчені встановили, в чому полягає запорука здорового серця - не нехтуйте "банальною"...

Вчені встановили, в чому полягає запорука здорового серця – не нехтуйте “банальною” порадою

Этот материал также доступен на русском языке
Ми вже багато разів писали про необхідність боротьби із безсонням, особливо в умовах повітряних тривог і постійних загроз життю. Бо саме сон допомагає відновлювати сили, яких сьогодні так бракує всім, і не дає серцю швидко старіти.

Скільки треба спати?

У Ведах, найдревнішому джерелі священних текстів, дорослій людині рекомендується спати 6 годин. Сон понад цю норму не приносить користі і може бути навіть шкідливим.

Ми можемо погоджуватися або не погоджуватися з цим твердженням, але на світі є чимало людей, які сплять мало (але ефективно), і це не заважає їм вести дуже активний спосіб життя.

Коли лягати спати?

 Дуже важливо лягати спати не пізніше одинадцятої години вечора. Чому так? Адже багато людей засиджуються біля телевізора далеко за північ. Людське життя підпорядковане циклічним ритмам. Наприклад, зміна дня і ночі. Вдень людина працює, а вночі повинна відпочивати. Так і наші внутрішні органи, вони трудяться не цілий день. Максимально активні вони лише дві години на добу, потім їх тонус поступово слабне, вони засинають і дві години глибоко сплять.

Так от, серце людини якраз з одинадцятої години вечора і до першої години ночі повинно глибоко спати.

Якщо ми не забезпечуємо відпочинок серцю, то воно швидко втомлюється і старіє, а разом з ним втомлюємося і швидко старіємо і ми самі. Тому ні для кого не є секретом, що постійно втомлена людина має слабкий імунітет.

Настрій на сон

З яким настроєм ми збираємося до сну? Здається, це дрібниця. Ви ніколи не прокидалися з відчуттям ще більшої втоми, ніж напередодні, коли лягали спати? Ніби й зовсім не спали. Це тому, що всі негаразди дня ви понесли з собою у ліжко. Цьому можна зарадити? Цьому треба зарадити!

Прогулянки на свіжому повітрі, прослуховування мелодійної музики, легкі вправи на розслаблення допоможуть змінити настрій перед сном.

Світлана Комісаренко

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні