Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаПільгиЯкі пільги на оплату комуналки належаться вдові загиблого військовослужбовця

Які пільги на оплату комуналки належаться вдові загиблого військовослужбовця

Этот материал также доступен на русском языке
Вдові загиблого військовослужбовця надається низка пільг. Одна з них – 50-відсоткова знижка на оплату комунальних послуг.

Якими пільгами може користуватись вдова ветерана – роз’яснення юриста.

Пільга надається на такі послуги:

  • з управління багатоквартирним будинком;

  • з постачання та розподілу природного газу, електричної та теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;

  • на оплату абонентського обслуговування для споживачів за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком, в якому створено об’єднання співвласників, житлово-будівельний (житловий) кооператив, і витрат на комунальні послуги в такому будинку;

  • на придбання твердого палива та скрапленого газу (за наявності у житловому приміщенні пічного опалення).

При розрахунках плати за опалення та користування житлом площа, на яку надається знижка, становить 21 кв. м на кожну особу, яка постійно проживає в житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку, і додатково 10,5 кв. м на сім’ю.

Якщо ж вдова є непрацездатною та її сім’я складається лише з непрацездатних осіб, 50-відсоткова знижка за користування газом для опалення житла надається на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 кв. м на кожну особу, яка має право на знижку, і 21 кв. м на сім’ю).

ВАЖЛИВО! Пільга надається без урахування середньомісячного доходу.

Пільга щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо надається незалежно від виду житла або форми власності на нього.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні