Статті

Справжнісінька українська закуска: мариноване сало з оцтом і часником – від нього ніхто не відмовиться

Мариноване сало з оцтом та часником

Інгредієнти

«Сало – 500 грамів, оцет 9% – 2 столові ложки, сіль – 2 столові ложки, цукор – 1 чайна ложка, перець горошком – 10-15 горошин, лавровий лист – 2 штуки, часник – 3-4 зубчики, вода – 1 літр.

Приготування

Очистити сало від шкірки і нарізати його на невеликі шматочки.

Підготувати розсіл:

  • У окропі розчинити сіль, цукор, оцет, перець горошком і лавровий лист.
  • Дати розсолу охолонути до кімнатної температури.
  • Вичавити часник через прес і додати в розсіл.

Занурити шматочки сала в розсіл, щоб вони повністю вкрилися. Накрити посудину кришкою і прибрати у холодильник на 1-2 дні, щоб сало промаринувалося.

Після цього його можна вийняти з розсолу і дати трохи обсохнути.

Сало можна подавати як окрему страву або використовувати для приготування інших страв.

Надія Олександрівна, Полтавська обл.»

 

Новое на сайте

  • Новини

З нового року правила перетину кордону змінюються: кого це торкнеться насамперед?

Уряд оновив порядок виїзду за кордон. Кому доведеться готувати додаткові документи?

10/12/2025 18:30
  • Новини

Цей рулет із сирною начинкою прикрасить ваш новорічний стіл: він яскравий і смачний

На різдвяні і новорічні свята кожна господиня хоче приготувати щось смачненьке. Пропонуємо такий рецепт. Ваші…

10/12/2025 18:00
  • Новини

Непомітні пільги: де пенсіонери часто переплачують без необхідності

Нові можливості з економії для літніх людей у 2026 році. Як зменшити витрати без особливих…

10/12/2025 17:30
  • Новини

Мобілізація людей з інвалідністю 3 групи: чи це можливо та звідки чутки

Новий законопроєкт викликав хвилю паніки та обурення в соцмережах. Юрист пояснила, через що виникла плутанина.

10/12/2025 16:30
  • Новини

Стільки картоплі ще не збирали ніколи: названо три найврожайніші сорти за останні кілька років

Українські аграрії назвали сорти картоплі, які показали найвищу врожайність за останні кілька років. Які сорти…

10/12/2025 16:01
  • Новини

Улюблена закуска «Білочка» в оригінальній подачі: готуємо новорічний варіант у вигляді мандаринів

Улюблену закуску «Білочка» можна подавати у святковому оформленні — у вигляді мандаринок. Гості будуть у…

10/12/2025 15:31