«Сало – 500 грамів, оцет 9% – 2 столові ложки, сіль – 2 столові ложки, цукор – 1 чайна ложка, перець горошком – 10-15 горошин, лавровий лист – 2 штуки, часник – 3-4 зубчики, вода – 1 літр.
Очистити сало від шкірки і нарізати його на невеликі шматочки.
Підготувати розсіл:
Занурити шматочки сала в розсіл, щоб вони повністю вкрилися. Накрити посудину кришкою і прибрати у холодильник на 1-2 дні, щоб сало промаринувалося.
Після цього його можна вийняти з розсолу і дати трохи обсохнути.
Сало можна подавати як окрему страву або використовувати для приготування інших страв.
Надія Олександрівна, Полтавська обл.»
У ніч із 7 на 8 вересня 2025 року жителі України стануть свідками рідкісної астрономічної…
Якою буде синоптична ситуація в країні? Синоптики зазначають, що першого дня осені будуть деякі зміни.
Перші дні осені можуть відбутися під знаком підвищеної сонячної активності. Дізнайтеся, як впливає магнітне поле…
Час згущується, сни стають пророчими, а старі історії знову стукають у двері. Тиждень з 1…
Побачити зв’язок між пригніченим настроєм та болем в шлунку або головним болем допомагає психосоматика. І…
За "непотрібним мотлохом" можуть ховатися унікальні меблі, що стоять цілий стан. Царський буфет, лава з…