Волоські горіхи дуже корисні – вони допомагають роботі мозку, покращують пам’ять і стан крові, зменшують пігментацію, уповільнюють процеси старіння шкіри.
Цьому сприяють вітаміни групи В, йод, залізо, жирні кислоти Омега-3, вітамін Е, а також калій та магній.
- Скільки треба з’їдати горіхів, щоб отримати максимум користі.
- Як підтримати свою імунну систему під час настання холодів – порада лікаря.
- Кекс “Мазурка” з сухофруктами та горіхами – знахідка для господині: просто, швидко та недорого.
Однак, незважаючи на всі корисні властивості, їсти горіхи можна далеко не всім. Вони протипоказані при:
- захворюваннях кишечника – велика кількість білків і жирів, що входять до складу горіхів, можуть погіршити перистальтику;
- захворюваннях підшлункової залози – через те, що в горіхах міститься багато жирних кислот;
- проблемах згортання крові – волоські горіхи сприяють її згущенню, що може спричинити утворення тромбів;
- часті головні болі, особливо мігрені – до складу горіхів входить речовина тирамін, яка здатна викликати напади;
- алергії та ожирінні – горіхи дуже калорійні.
Волоські горіхи не рекомендується поєднувати з іншими продуктами.
Норма споживання горіхів на день для людей похилого віку становить 3-4 ядра, діабетикам можна з’їдати не більше 2-3 горіхів.
Найкраще їх вживати перед сном, тому що в них міститься гормон мелатонін, який допомагає заснути.