Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаРізнеСекрети оздоровлення від пенсіонера з Одещини: «Природа має як отруту, так і...

Секрети оздоровлення від пенсіонера з Одещини: «Природа має як отруту, так і ліки проти неї»

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсіонеру з Одещини Григорію Колесову трохи за сімдесят. Але він і сьогодні вчиться життєвим премудрощам, пише поезію і прозу і прагне жити у гармонії з природою. І саме вона, на думку Григорія Олександровича, може допомогти у профілактиці багатьох захворювань.

Секрети оздоровлення від пенсіонера з Одещини

Мусив відмовитися від своєї мрії

Григорій Колесов народився в селі Климентове Подільського (Котовського) району Одеської області в родині хліборобів. У сім’ї зростало троє синів, котрі вирізнялися жагою до знань. Тож і не дивно, що всі троє здобули вищу освіту.

Григорій мріяв стати пілотом. Однак за станом здоров’я мусив відмовитися від своєї мрії. Так здобув фах інженера-метеоролога, закінчивши Одеський гідрометеорологічний інститут. Потім – служба в армії. Далі – робота синоптиком в аеропорту Кишинева. Саме в цю пору визріло кохання з однокурсницею під час листування. Вони побралися, і дружина Світлана умовила чоловіка переїхати на її батьківщину, на Херсонщину. 

 Хвороба забрала рідну людину

– Там я пішов служити до Білозерського районного відділення внутрішніх справ Херсонської області (яке бомбардують росіяни сьогодні). Працював і заочно закінчив Київську школу міліції, дослужився до майора міліції і звідси вийшов на заслужений відпочинок, – говорить мій співрозмовник.

На Херсонщині він був щасливий у колі сім’ї та друзів, відчуваючи гармонію життя. Радів, коли дружина подарувала йому двох донечок, котрі росли щебетушками, ніжними, добрими, розумницями.

Щастя покинуло їх дім, коли Світлана тяжко захворіла. Шість довгих років вони разом з лікарями прагнули здолати хворобу. Але дружина відійшла у небуття.

Якби мені ці знання, що маю зараз, та на той час, коли хворіла дружина, мені здається, я б її зумів вилікувати. Тоді було мало літератури по оздоровленню, але я знаходив і досі збираю. Але знань було мало. Тепер я знаю, що природа має як отруту, так і ліки проти неї.

Коли повиростали діти, переїхав на свою батьківщину, оселився у Нестоїті, що на Одещині, і спробував ще раз одружитися. Після кількох років подружнього життя розлучився. Як тепер оцінює Григорій Олександрович, цивілізовано, без образ. З тих пір коротає вік сам. Але чому сам? З Музою!

Коли душа – поета

Я спеціально ніколи не засиджувався в очікуванні слова. Прийшло на думку, пропустив крізь душу й записав. Завжди пишу про те, що хвилює, з чого складається наше життя. Це не вірші, а римовані думки, – розповідає Григорій Олександрович.

Його мистецька скринька поповнюється не лише віршами, а й оповіданнями. Всі вони написані, як каже автор, на основі розповідей людей, з якими його зводили дороги.

– Їздив до дітей. В потягах попутники говорять про різне. Комусь хочеться відкрити душу незнайомцю, комусь – розказати про те, що тривожить, або поділитися радістю, – каже Григорій Колесов.

 Секрети довголіття і омолодження

– У мене є сьогодні можливість багато спілкуватися з природою. В молоді літа не було часу. Природа приносить спокій, здоров’я. Піст придумали мудрі. Сама природа підказала, що саме цей або інший період найсприятливіший для помірності у їді, а то й для голодування. Під час цих етапів відбувається очищення і омолодження організму, профілактика онкологічних та інших захворювань, зміцнюються емоційна сфера, імунітет. З впевненістю про це говорю, бо всі ці методи випробував на собі й практикую надалі. Ми багато читаємо, чимало знаємо, але не кожен займається собою. Спробуйте і відчуєте, як з’явиться більше енергії і відновиться ваше здоров’я, – радить Григорій Колесов.

Любов Кузьменко

Наша довідка. У 2010 році вийшла перша збірка віршів Григорія Колесова «Мой берег», у 2015-му – «Молитва души». А нинішнього, 2023-го, побачила світ збірка «Моя дорога».

***

Не виплакавши сліз, душа не усміхнеться,
Не звідавши біди, і щастя не збагнеш.
Хто в полум’ї горів, від вітру не зігнеться,
І буде жити світ, аж поки сам не вмреш.

***

Один – єдиний Бог на світі,
Який вершить свій правий суд.
До нього йдуть голодні й ситі,
Багаті, бідні – різний люд.

Під передзвони Благовісту
Ще віра в нас живе свята,
Та маємо надію чисту
На Божу Матір і Христа.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні