П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГранати: чим корисні та кому їх не можна

Гранати: чим корисні та кому їх не можна

Этот материал также доступен на русском языке
Ці фрукти часто відносять до категорії "суперфудів". Гранати містять високу концентрацію захисних рослинних сполук, таких як елагатаніни, антоціани та органічні кислоти.

Чому потрібно їсти гранат і кому він протипоказаний, розповідає видання Health.

У чому користь граната

Гранатовий сік багатий на протизапальні та антиоксидантні сполуки, які дуже корисні для тих, хто піддається високим фізичним навантаженням, наприклад, спортсменам.

Крім того, регулярне включення до свого раціону продуктів з гранату, таких як зерна граната, може допомогти захистити ваше серце.

Результати дослідження показують, що завдяки високій концентрації антиоксидантних та протизапальних сполук вживання гранатів може допомогти зменшити фактори ризику серцевих захворювань, а також знизити високий кров’яний тиск та високий рівень ліпідів у крові.

Оскільки гранати багаті на антиоксиданти, вони можуть допомогти запобігти пошкодженню нервових клітин, викликаному реактивними сполуками, які називаються вільними радикалами.

А ще деякі дані свідчать, що вживання гранатового соку може покращити нашу пам’ять.

Дослідження показали, що ті, хто щоденно пив гранатовий сік протягом одного року, зберігали працездатність зорової пам’яті, особливо здатність запам’ятовувати візуальну інформацію.

Кому гранати протипоказані

В основному продукти з гранату, такі як зерна та сік, безпечні для споживання більшістю людей. Однак тим, хто має алергію на гранат, слід його уникати.

Крім того, в гранатовому соку багато вуглеводів і мало білка та клітковини. З цієї причини його слід вживати в помірних кількостях, оскільки дуже часто вживання напоїв з високим вмістом вуглеводів може негативно вплинути на рівень цукру в крові, особливо у людей з діабетом та предіабетом.

Читайте також: У чому секрет ідеального варення — ділиться Євген Клопотенко.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні