Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаСпоживачТехнології мобільності: чому інтерес до нових смартфонів падає і чим нас здивують...

Технології мобільності: чому інтерес до нових смартфонів падає і чим нас здивують у найближчому майбутньому

Этот материал также доступен на русском языке
Ось уже кілька років інтерес до індустрії смартфонів поступово знижується. Чим збираються стимулювати продажі і які перспективи взагалі чекають на мобільну галузь розповімо в цій статті.

Розробники, фактично, вперлися у межу. Дизайн прямокутного гаджета особливо не урізноманітниш, а начинка середньобюджетного смартфона достатня для більшості завдань. Тому користувачі перестали ганятися за свіжими моделями і все рідше оновлюють свої пристрої, що ще не встигли застаріти.

Ні для кого не є секретом, що смартфон став обов’язковим пристроєм, без якого неможливо вийти навіть у магазин по хліб. Смартфон вже давно вийшов із категорії пристроїв для зв’язку і став усім і одразу: комунікації, розвага, фінанси, робота та інше.

А купивши, наприклад, iPhone 15 Pro official у Фокстроті — одному з найбільших в Україні магазинів смартфонів, а також великої та дрібної побутової техніки можна взагалі забути про необхідність оновлювати смартфон на найближчі років 5 і навіть більше. А у разі поломки айфону, можна зателефонувати на гарячу лінію Фокстроту та скористатися ексклюзивною гарантією на ремонт.

Які технології з’являться у смартфонах вже скоро

5G — наступне покоління бездротового інтернету

5G вже є та активно використовується. Але масового масштабування вишок 5G у світі поки що не було. Це нове покоління високошвидкісного бездротового інтернету, оповите безліччю суперечок про шкоду здоров’ю та «всесвітню змову». Технологія забезпечує високу швидкість передачі даних, і дозволяє завантажувати фільми за лічені секунди, грати у хмарні ігри без затримок та транслювати відео у високій роздільній здатності.

Але більшість старих смартфонів не підтримують 5G. Для цього має бути встановлений відповідний чіп. Таким чином, при масовому поширенні 5G ми побачимо нову хвилю продажу сучасних смартфонів.

Впровадження штучного інтелекту (ШІ)

На цей момент технологія сиру і не може похвалитися чимось значимим. Вбудовані голосові помічники Google Ok і Apple Siri все ще дуже примітивні й виконують лише обмежену кількість команд.

Однак текстові ШІ, на кшталт того ж ChatGPT, Google Gemini та Microsoft Copilot показують радикально інші можливості. Тому лише питання часу, коли смартфони самостійно знаходитимуть і виводитимуть інформацію за голосовим запитом користувачів.

Не виключено, що компанії впровадять ІІ лише в нові моделі смартфонів і цим запустять ще одну хвилю продажів своїх гаджетів.

Смартфони зі складними екранами

Складні екрани – це новий тренд, який змінює дизайн мобільних пристроїв. Технологія дозволяє створювати планшети у розмірі смартфонів, які можуть бути як компактними, так і більшими залежно від потреб користувача.

Технологія вже не нова, але рухатися і захоплювати нові ринки є ще куди. Той же Samsung Fold отримав уже п’яте покоління і з кожною новою версією стає все кращим і надійнішим.

Зараз ці пристрої продаються зі значним цінником і у випадку, якщо компанії зможуть здешевити виробництво до середньо бюджетних гаджетів, ми побачимо масові продажі складних смартфонів.

Віртуальна реальність

Всі ми бачили, як у фантастичних фільмах, фігури людей чи об’єктів проєктуються у просторі у форматі 3D. Вони рухаються, переміщаються і їх навіть можна доторкнутися. Створення чогось подібного напевно чекає на нас у майбутньому і створить справжній ажіотаж у сфері мобільної комунікації, розваг, освіти та роботи.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні