П’ятниця, 13 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПростий ягідний пиріг - зажадає зовсім небагато часу та зусиль

Простий ягідний пиріг – зажадає зовсім небагато часу та зусиль

Этот материал также доступен на русском языке
Солодкі пироги з ягідною начинкою з'їдаються із задоволенням і взимку, і влітку. У сезон збирання врожаю ягоди використовують у свіжому вигляді, а в холодну пору року користуються замороженими заготовками.

Цей пісочний пиріг з крихтою можна приготувати як зі свіжих, так і з заморожених ягід. До речі, ягоди легко можна замінити будь-якими фруктами. Пиріг – залежно від ягід – з кислинкою, дуже освіжаючий і легкий у приготуванні, потребує зовсім небагато часу та зусиль. 

Простий ягідний пиріг

Інгредієнти

Борошно – 280 грамів, вершкове масло – 150 грамів, цукор – 80 грамів, ванільний цукор – 1 чайна ложка, розпушувач – 1 чайна ложка, ягоди – 500 грамів, сіль – щіпка, кукурудзяний крохмаль – 1 столова ложка, цукор для ягід – за смаком.

Приготування

  • Змішати в мисці сухі інгредієнти: просіяне борошно, цукор, ванільний цукор, розпушувач, сіль. Додати вершкове масло і перемішати все руками. Має вийти крихта, в якій немає сухого борошна.
  • Присипати ягоди цукром і кукурудзяним крохмалем. Перемішати до однорідності, ягоди мають пустити сік.
  • Розділити тісто на дві рівні частини: першу викласти рівним шаром у форму і сформувати бортик.
  • Викласти зверху ягоди і присипати другою частиною тіста.
  • Випікати в розігрітій духовці 45-50 хвилин при 190 градусах.

Галина Федорівна, Тернопільська обл.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні