Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо приймати від діареї та при закрепах - поради народних цілителів

Що приймати від діареї та при закрепах – поради народних цілителів

Этот материал также доступен на русском языке
Порушення випорожнень — делікатна проблема, яку, як правило, не поспішають обговорювати зі спеціалістами. Якщо це поодинокі випадки, цілком розумно скористатися народними порадами та за допомогою лікарських трав відновити нормальну роботу організму.

Але в деяких випадках такі неприємності можуть бути наслідком важких станів. Тому чим раніше відбудеться звернення до лікаря, тим нижчими є ризики небезпечних ускладнень.

Що приймати від діареї?

Одним із найдієвіших засобів при проносі вважається звіробій.

Для приготування настою потрібно взяти 1 столову ложку сухої трави і залити 1 склянкою окропу. Настоювати під кришкою близько години.

Приймати настій звіробою рекомендується за півгодини до їди по 1/3 склянки. Найчастіше достатньо трьох прийомів протягом дня, щоб нормалізувати роботу кишечника.

Як впоратися із закрепом

При закрепах візьміть насіння кропу – 5 г, корінь солодки (лакриці) – 20 г. Насіння кропу подрібнити. Столову ложку суміші заварити окропом і довго настоюти, укутавши.

Приймати по 1/2 склянки через годину після їжі. Застосовується як м’яке проносне.

Тривалий пронос

При тривалому проносі залити 1/2 л окропу 1 чайну ложку (з верхом) рису і поставити кип’ятити на повільний вогонь на 40 хвилин.

Отриманий відвар остудити, процідити через марлю або сито і приймати у теплому вигляді по 2 ковтки кожні 2 години.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні