Цей пісочний пиріг з крихтою можна приготувати як зі свіжих, так і з заморожених ягід. До речі, ягоди легко можна замінити будь-якими фруктами. Пиріг – залежно від ягід – з кислинкою, дуже освіжаючий і легкий у приготуванні, потребує зовсім небагато часу та зусиль.
Простий ягідний пиріг
Інгредієнти
Борошно – 280 грамів, вершкове масло – 150 грамів, цукор – 80 грамів, ванільний цукор – 1 чайна ложка, розпушувач – 1 чайна ложка, ягоди – 500 грамів, сіль – щіпка, кукурудзяний крохмаль – 1 столова ложка, цукор для ягід – за смаком.
Приготування
- Змішати в мисці сухі інгредієнти: просіяне борошно, цукор, ванільний цукор, розпушувач, сіль. Додати вершкове масло і перемішати все руками. Має вийти крихта, в якій немає сухого борошна.
- Присипати ягоди цукром і кукурудзяним крохмалем. Перемішати до однорідності, ягоди мають пустити сік.
- Розділити тісто на дві рівні частини: першу викласти рівним шаром у форму і сформувати бортик.
- Викласти зверху ягоди і присипати другою частиною тіста.
- Випікати в розігрітій духовці 45-50 хвилин при 190 градусах.
Галина Федорівна, Тернопільська обл.