Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедія3 секрети соковитих і ніжних котлет - жодний чоловік не встоїть перед...

3 секрети соковитих і ніжних котлет – жодний чоловік не встоїть перед такими

Этот материал также доступен на русском языке
Соковиті та рум'яні домашні котлети з фаршу - ідеальне сімейне блюдо, просте та універсальне. М'ясні котлети готувати по-домашньому нескладно, але є невеликі секрети смачних котлет.

Готуємо соковиті й ніжні котлети

1) Вибираємо м’ясо на фарш

  • Для приготування котлет ідеальним вважається фарш, що складається з яловичого та свинячого м’яса, у поєднанні три до одного.

  • Вибираючи яловичину (телятину) віддавайте перевагу жирнішим частинам м’яса. Годяться шия, лопатка, стегно. Для котлет із птиці чудово підійдуть стегна та гомілки, а від філе варто відмовитися – з нього котлети вийдуть надто сухими.

  • Найсмачніші котлети виходять зі свіжого, а не замороженого м’яса.

  • Якщо ви вирішили використати пісну частину м’яса або птиці, під час вимішування додайте до фаршу трохи холодної води. Фарш має бути повітряним, але тримати форму.

2) Як зробити котлети соковитими?

  • Соковитості додасть добра порція подрібненої цибулі та розмочений черствий хліб. Вважається, що хліб не слід замочувати у молоці, він погано впливає на соковитість під час смаження. Замість хліба у фарш можна додати овочі: картоплю, кабачок або моркву.

  • Перед тим як сформувати майбутні котлети, фарш необхідно ретельно змішати і відбити і дати відпочити в холодильнику 1-2 години.

  • Спочатку котлети обсмажують протягом хвилини на сильному вогні до золотистої скоринки, щоб сік не витік. Потім зменшують вогонь, накривають кришкою і доводять їх до готовності

3) Якщо котлети вийшли сухими

  • Залийте у сковороду окріп і 15-20 хвилин тушкуйте котлети на маленькому вогні. Також можна протушкувати котлети у овочевому бульйоні.

  • Викладіть котлети у страву для запікання, залийте соусом із сумішшю з овочів та зелені. Можна змішати томатний соус з овочами або зробити пасерування на сковороді. Запікайте котлети 30-40 хвилин у духовці при 170-200 градусах і страва стане соковитішою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні