Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк безкоштовно отримати тест-смужки для вимірювання цукру в крові

Як безкоштовно отримати тест-смужки для вимірювання цукру в крові

Этот материал также доступен на русском языке
На сьогоднішній день пацієнти з цукровим діабетом І типу можуть отримати тест-смужки для глюкометрів (23 найменування) безкоштовно або з невеликою доплатою.

Про це повідомляє Національна служба здоров’я (НСЗУ).

Обов’язковою умовою є наявність електронного рецепту.

Яким є порядок дій?

1) Зверніться до лікаря-ендокринолога або сімейного лікаря. Під час прийому лікар створить пацієнту із встановленим діабетом І типу електронний рецепт на тест-смужки.

2) Після цього ви отримаєте SMS-повідомлення з номером електронного рецепту та унікальним кодом його погашення. Лікар може роздрукувати довідку про створення електронного рецепту на прохання пацієнта. Погасити рецепт можна протягом 30 днів з моменту його виписки.

3) Зверніться до аптеки, що має договір з НСЗУ (їх 10 305) за програмою «Медвироби для визначення рівня глюкози в крові». Щоб знайти таку аптеку, можна скористатися спеціальним дашбордом https://bit.ly/4054WGA . Для цього достатньо ввести або вибрати зі списку в пошуковому рядку назву населеного пункту. Також можна зателефонувати до Служби здоров’я за номером 16-77.

4) Назвіть фармацевту номер рецепту і узгодьте, які з доступних тест-смужок підійдуть до вашого глюкометра.

5) Назвіть фармацевту код погашення рецепту для отримання тест-смужок. Залежно від того, які тест-смужки ви виберете та їхньої кількості, фармацевт погашає рецепт безкоштовно або з доплатою.

ВАЖЛИВО! На окупованих територіях і в зоні бойових дій тест-смужки відпускатимуться за паперовими рецептами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні