Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаПільгиЗа який період враховуються доходи для призначення субсидії

За який період враховуються доходи для призначення субсидії

Этот материал также доступен на русском языке
Програма житлових субсидій призначена для допомоги вразливим категоріям населення в оплаті житлово-комунальних послуг. Вона була започаткована рішенням Уряду України у 1995 році і продовжує діяти навіть під час війни, допомагаючи громадянам, які перебувають у тяжкому фінансовому становищі.

За який період враховуються доходи для призначення субсидії?

Для розрахунку житлової субсидії середньомісячний сукупний дохід осіб враховується:

  • у разі, коли житлова субсидія призначається з початку неопалюваного сезону – за III та IV квартали попереднього календарного року;

  • у разі, коли житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону – за І та ІІ квартали поточного календарного року;

  • у разі, коли житлова субсидія призначається не з початку опалювального (неопалюваного) сезону – за два квартали, що передують місяцю звернення по призначення житлової субсидії.

ВАЖЛИВО!

Субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається виходячи з розміру доходу осіб за попередній календарний рік.

Нагадаємо, при розрахунку субсидії на опалювальний період з 1 жовтня по 30 квітня пенсію враховуватимуть за серпень поточного року.

Штрафи за несплату житлово-комунальних послуг

Майте на увазі, у період воєнного стану забороняється стягнення штрафів за несплату житлово-комунальних послуг.

Також забороняється припинення надання житлово-комунальних послуг у разі їх несплати.

Водночас воєнний стан не звільняє від сплати за комуналку – плата нараховується весь період воєнного стану і після закінчення борги доведеться сплатити.

Нове на сайті