При виборі гарбуза не слід гнатися за величезними плодами. У занадто великих плодів, що переросли, м’якоть може бути сухою, водянистою і гірчити. У стиглих гарбузів хвостик темний і сухий.
Смак гарбуза залежить від кольору м’якоті – що яскравіша, то солодша. Але в магазині подивитися на м’якоть не можна, тому оцінюйте шкірку. Вона має бути щільною, але не дерев’яною.
З цього корисного овоча виходять прості та смачні страви. Гарбуз добре поєднується з іншими овочами, яйцями, корицею, мускатним горіхом, сиром, медом, чебрецем і олією.
- Сезонні страви: гарбузовий пиріг – цвях американської кулінарії.
- Сезонна кухня: як приготувати фарширований м’ясом гарбуз – на запах збігуться сусіди.
- Сезонні страви: готуємо на сніданок, на вечерю неперевершені деруни.
Гарбуз, тушкований з морквою та сметаною
Інгредієнти
Гарбуз – 330 грамів, морква – 1-2 штуки, цибуля ріпчаста – 100 грамів, масло вершкове – 40 грамів, сметана – 100 грамів, сіль і зелень – за смаком.
Приготування
- Моркву та цибулю очистити і нарізати півкільцями.
- Гарбуз очистити і нарізати невеликими скибочками завтовшки 0,4-0,5 сантиметра.
- Розігріти сковороду з вершковим маслом і пасерувати цибулю з морквою на невеликому вогні до напівм’якості.
- Викласти в сковороду гарбуз і кілька хвилин обсмажити овочі, помішуючи. За смаком посолити і влити 70 мілілітрів води.
- Додати сметану. Сметану використовуйте високої жирності, щоб вона не згорнулася при тушкуванні. Якщо сметана з низьким відсотком жирності, потрібно змішати її з однією столовою ложкою борошна. Довести до кипіння і накрити кришкою.
- Тушкувати гарбуз у сметанному соусі на маленькому вогні 10-12 хвилин, до м’якості.
Готову страву посипати подрібненою зеленню.