Четвер, 21 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСезонні страви: гарбуз, тушкований з морквою і сметаною - золота криниця вітамінів...

Сезонні страви: гарбуз, тушкований з морквою і сметаною – золота криниця вітамінів і смаку

Этот материал также доступен на русском языке
Гарбузи - одні з найпізніших овочів, їх сезон починається в жовтні і триває всю зиму, весну, і навіть влітку гарбуз ще цілком може порадувати нас смаком. 

При виборі гарбуза не слід гнатися за величезними плодами. У занадто великих плодів, що переросли, м’якоть може бути сухою, водянистою і гірчити. У стиглих гарбузів хвостик темний і сухий.

Смак гарбуза залежить від кольору м’якоті – що яскравіша, то солодша. Але в магазині подивитися на м’якоть не можна, тому оцінюйте шкірку. Вона має бути щільною, але не дерев’яною.

З цього корисного овоча виходять прості та смачні страви. Гарбуз добре поєднується з іншими овочами, яйцями, корицею, мускатним горіхом, сиром, медом, чебрецем і олією.

Гарбуз, тушкований з морквою та сметаною

Інгредієнти

Гарбуз – 330 грамів, морква – 1-2 штуки, цибуля ріпчаста – 100 грамів, масло вершкове – 40 грамів, сметана – 100 грамів, сіль і зелень – за смаком.

Приготування

  • Моркву та цибулю очистити і нарізати півкільцями.
  • Гарбуз очистити і нарізати невеликими скибочками завтовшки 0,4-0,5 сантиметра.
  • Розігріти сковороду з вершковим маслом і пасерувати цибулю з морквою на невеликому вогні до напівм’якості.
  • Викласти в сковороду гарбуз і кілька хвилин обсмажити овочі, помішуючи. За смаком посолити і влити 70 мілілітрів води.
  • Додати сметану. Сметану використовуйте високої жирності, щоб вона не згорнулася при тушкуванні. Якщо сметана з низьким відсотком жирності, потрібно змішати її з однією столовою ложкою борошна. Довести до кипіння і накрити кришкою.
  • Тушкувати гарбуз у сметанному соусі на маленькому вогні 10-12 хвилин, до м’якості.

Готову страву посипати подрібненою зеленню.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні