Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаПільгиХто в Україні має право звернутися по субсидію?

Хто в Україні має право звернутися по субсидію?

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні за субсидією може звертатися сім'я, якщо вона платить за комунальні послуги більше, ніж певний обов'язковий платіж.

Розмір платежу розраховується індивідуально кожної сім’ї і від середньомісячного сукупного доходу одну людину. Також мають значення майновий стан домогосподарства та норми споживання.

Хто може звернутися по субсидію?

  • Одна людина із зареєстрованих у житловому приміщенні людей, а якщо розділені особові рахунки, то кожен, на кого відкрито рахунок;

  • людина, яка не зареєстрована в житловому приміщенні (будинку), але фактично проживає в ньому на підставі договору оренди житла (або за рішенням суду);

  • індивідуальний забудовник, будинок якого не прийнято в експлуатацію, у разі коли йому нараховується плата за житлово-комунальні послуги;

  • внутрішньо переміщена особа (ВПО), яка не зареєстрована у житловому приміщенні, але фактично проживає в ньому без укладеного договору оренди житла (підтверджується довідкою ВПО).

Нагадаємо, при зверненні по призначення субсидії протягом двох місяців з початку опалювального сезону вона призначається з початку такого сезону. Якщо звернутися пізніше – субсидію буде призначено з місяця, в якому написали заяву на допомогу.

При призначенні субсидії враховують доходи всіх осіб, зареєстрованих та/або задекларованих у житловому приміщенні (для орендарів та внутрішньо переміщених осіб – доходи осіб, які фактично проживають).

У випадку, якщо члени сім’ї, зареєстровані, але не проживаючі в будинку (в т.ч. ті, що поїхали за кордон) проінформують про це або нададуть документи, що підтверджують фактичне місце проживання, тоді їх дохід не буде враховуватися.

Також за оновленим законодавством більше не береться до уваги наявність автомобіля у прийомних, багатодітних сім’ях та сім’ях, де є особа з інвалідністю. Це розширює список домогосподарств, які можуть одержати субсидію.

Відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабміну від 21.10.1995 № 848.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні