Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілля5 порад гітаристам-початківцям

5 порад гітаристам-початківцям

Этот материал также доступен на русском языке
Гітара – одне з найпопулярніших хобі. Мільйони людей займаються ним. У цій статті ми дамо 5 порад гітаристам-початківцям. Ці рекомендації допоможуть швидше та простіше покращити навичку гри на гітарі.

Порада 1 – Виберіть гітару

Існує багато видів гітар. Серед найпопулярніших:

  • акаустичні;
  • електроакустичні;
  • класичні;
  • електрогітари;
  • бас-гітари;
  • укулеле.

Спочатку розберіться, яку гітару ви тримаєте в руках. Після цього можете починати вчитися. Купити гітару можна в інтернет-магазині “Guitarhouse.com.ua”. Компанія працює вже 10 років і за цей час продала інструменти тисячам музикантів. Асортимент гітарного будинку величезний. Наприклад, у каталозі є від бренду Yamaha акустичні гітари та цифрові піаніно.

Порада 2 – Правильно поставте руки

Правильна постановка рук – це база. Потім на неї ляжуть усі інші навички. Від правильності постановки рук залежить швидкість та якість звучання. Відкрийте урок з постановки рук. Їх повно в Інтернеті. Далі дотримуйтесь рекомендацій із заняття. При необхідності сядьте перед дзеркалом. Пам’ятайте, що при правильній постановці руки не повинні бути напружені.

Порада 3 – Розвивайте слух

Дійсно, добре навчитися грати на гітарі неможливо без музикального слуху. Якщо він у вас поганий, не засмучуйтесь. Музикальний слух можна розвинути. Для цього весь час прислухайтеся та аналізуйте різні звуки.

Спробуйте вулиці серед какофонії різних звуків виявити один. Наприклад, телефонний дзвінок. Коли ви слухаєте музику, аналізуйте мелодії. Зауважте, де звук був голосніший, а де тихіше. Спробуйте зрозуміти, які інструменти були використані для запису. Роблячи все це, ви зробіть свій музикальний слух набагато краще.

Гітара – відносно новий інструмент. Піаніно дуже старий. Проте його також торкнувся прогрес. Наразі компанії займаються виробництвом цифрових піаніно. Однією з таких організацій є Yamaha. Це відмінний бренд, під яким виробляються й інші інструменти. Купити цифрові піаніно від Yamaha ви можете, перейшовши на посилання: https://guitarhouse.com.ua/tsyfrovi-pianino-yamaha/.

Порада 4 – Грайте регулярно

Тільки регулярно займаючись чимось, чи то малювання, гітара чи кулінарія, ви зможете стати професіоналом у цьому. Візьміть собі за правило грати щонайменше 40 хвилин на день. Це небагато, але достатньо, щоб розвинути навичку.

Але бувають ситуації, коли грати не хочеться чи ліньки. У такій ситуації варто зробити таке: змусить взяти себе гітару і пограти 10 хвилин. Можете навіть встановити таймер. Якщо за 10 хвилин ви захопилися, продовжуйте грати. Якщо ні – відкладіть гітару убік і займіться чимось іншим. Грати через силу не варто. Інакше ви ризикуйте перетворити улюблене хобі на важкий обов’язок.

Трапляються випадки, коли не хочеться грати вже тривалий час. Скажімо, кілька місяців. Одна з можливих причин – вигоряння. Це стан сильного стресу через розумове виснаження та тривожність. При ньому варто або взагалі відкласти гітару на якийсь час або грати щось просте, не намагаючись і нічого не вимагаючи від себе.

Може бути й таке, що ви займайтеся лише кілька тижнів або місяців, але вже не хочете грати. У цьому випадку гітара – це, швидше за все, не ваше. Спробуйте зайнятися іншим хобі, яке приноситиме вам задоволення.

Порада 5 – Завжди налаштовуйте гітару

Неможливо нормально грати на інструменті, який не налаштований. Купуйте тюнер у музичному магазині. Після подивіться уроки щодо його використання. Ви можете також завантажити електронний тюнер на телефон. Програма є в AppStore та GooglePlay і скачується як звичайна програма.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні