Мочений виноград – це пікантна, корисна закуска, яку можна подати до столу як самостійно, так і використовувати виноград для приготування різноманітних салатів.
Квашений виноград виходить неймовірно ароматний, освіжаючий, хрумкий, соковитий, пряний, з легкою кислинкою.
Для мочення беруть пізні столові сорти винограду. Його зрізають у суху погоду та розкладають у тіні на 6-7 днів, щоб підсохли гілочки грон. Потім виноград добре миють, дають обсохнути і укладають у підготовлений посуд. Найкраще мочити у скляних банках будь-яких розмірів.
Заквашувати можна будь-який виноград, стиглий і недостиглий, кислий або солодкий, головне, щоб ягоди були міцні, без пошкоджень.
Для мочення беруть пізні столові сорти винограду. Його зрізають у суху погоду і розкладають у тіні на 6-7 днів, щоб підсохли гілочки грон. Потім виноград добре миють, дають обсохнути і укладають в підготовлений посуд. Найкраще мочити у скляних банках будь-яких розмірів.
Банки закупорюють герметично (можна кришками, що закручуються) і зберігають у прохолодному місці. За 25 днів виноград готовий до вживання.
Зберігають у холодному місці.
Чутки про зниження мобілізаційного віку активно ширяться мережею. Чи дійсно це так – розповів народний…
Чи плануєте робити домашні заготовки на зиму? Тоді правильний вибір оцту для консервації – це…
Кабінет Міністрів України ухвалив важливе рішення, яке стосується програми "Зимова єПідтримка". Що потрібно знати учасникам…
Ветерани, переселенці, медики та освітяни зможуть орендувати квартири за зниженими цінами. Розповідаємо, як працюватиме програма…
У різних країнах до зберігання яєць підходять по-різному. Розповідаємо, що рекомендують фахівці з харчової безпеки.
Уряд запускає нову програму підтримки. Розповідаємо, хто з українців отримає по 5000 гривень і що…