Мочений виноград – це пікантна, корисна закуска, яку можна подати до столу як самостійно, так і використовувати виноград для приготування різноманітних салатів.
Квашений виноград виходить неймовірно ароматний, освіжаючий, хрумкий, соковитий, пряний, з легкою кислинкою.
Для мочення беруть пізні столові сорти винограду. Його зрізають у суху погоду та розкладають у тіні на 6-7 днів, щоб підсохли гілочки грон. Потім виноград добре миють, дають обсохнути і укладають у підготовлений посуд. Найкраще мочити у скляних банках будь-яких розмірів.
Заквашувати можна будь-який виноград, стиглий і недостиглий, кислий або солодкий, головне, щоб ягоди були міцні, без пошкоджень.
Для мочення беруть пізні столові сорти винограду. Його зрізають у суху погоду і розкладають у тіні на 6-7 днів, щоб підсохли гілочки грон. Потім виноград добре миють, дають обсохнути і укладають в підготовлений посуд. Найкраще мочити у скляних банках будь-яких розмірів.
Банки закупорюють герметично (можна кришками, що закручуються) і зберігають у прохолодному місці. За 25 днів виноград готовий до вживання.
Зберігають у холодному місці.
Втомилися від класичних маринадів? Спробуйте оригінальний рецепт із додаванням меду – ваші помідори заграють новими…
У жовтні Україна зазвичай переходить на зимовий час, чи не стане 2025 винятком, що керівництво…
Очікуване зниження цін на медикаменти так і не відбулося. Навпаки, після заборони маркетингових договорів ліки…
Перший віцепремʼєр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про нові цифрові сервіси, які найближчим…
Українцям нагадали про п'ять причин, через які їм можуть тимчасово припинити пенсійні нарахування. Не пропустіть,…
Пенсійний фонд України повідомив про різке зниження показника середньої заробітної плати, який використовується для обчислення…