Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачОпалювальний сезон в Україні скоро почнеться: чим обов'язково треба запастись

Опалювальний сезон в Україні скоро почнеться: чим обов’язково треба запастись

Этот материал также доступен на русском языке
Українців цього року погода балує теплою восени, тривалим "бабиним літом", відсуває холоди та початок витрат на опалення. Але скільки мотузочку не витиметься, а холоди настануть

Незважаючи на запевнення, що країна має досвід проходження опалювального сезону в екстремальних умовах і навіть при блекауті, розслаблятися не варто.

Є ймовірність того, що росіяни можуть знову обстрілювати критичну інфраструктуру України. Минулого року вони намагалися залишити українців без світла та тепла, але населення зуміло пристосуватися до таких подій.

Житлові субсидії на новий опалювальний сезон: що потрібно знати українцям.

Що робити, щоб пройти цей опалювальний сезон, розповіли на 24 Каналі.

Минулий рік навчив, що коли ти готовий до будь-яких сценаріїв, тобі не страшні відключення світла, ні холодні зимові ночі. Нинішній опалювальний сезон може знову бути важким через можливі нові атаки ворога по інфраструктурі України, тому потрібно вжити заходів, щоб мінімізувати наслідки.

Чим запастися обов’язково

Туристичний газовий або спиртовий пальник

Коли будуть перебої з електроенергією, її можна використовувати для кип’ятіння води та приготування їжі.

Генератор

Минулого року багато бізнесів змогли завдяки генератору продовжувати свою роботу. Він не менш важливий для мешканців приватних будинків. Можна знайти і інверторний генератор, що перетворює змінний струм на постійний, при цьому вироблення та подачу електрики контролює мікропроцесор.

Газовий обігрівач

Альтернативним джерелом опалення у будинку на випадок зникнення опалення стане газовий обігрівач. Проте газові балони у будинках вище двох поверхів заборонені.

Ліхтарики, свічки, гасові лампи, зарядні пристрої

Ці речі допоможуть у разі тривалого вимкнення світла. Ліхтарики вибирайте на сонячних батареях, а павербанки та зарядні пристрої на сонячних батареях допоможуть залишатися на зв’язку.

Опалювальний сезон: на якому рівні підготовка

На початку серпня прем’єр-міністра України розповів, що частину робіт з відновлення енергосистеми України вже виконано, а підготовка до зими все ще продовжується.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що уряд не збирається применшувати загрози, ризики та виклики опалювального сезону. Але громадяни мають знати реальний стан справ.

За його словами, вже відремонтовано п’ять атомних блоків, а ще чотири – у ремонті. Щодо ТЕС, то відремонтовано та перебувають у ремонті 24 енергоблоки (62%). ТЕЦ – відремонтовано 70%, ще 30% зараз у ремонті, а гідроелектростанції – відремонтовано та у ремонті 32 гідроагрегати.

За розрахунками “Центренерго” задіяних потужностей минулого року вистачить і на зимовий період 2023-2024 років. Втім, імпорту вугілля не вдасться уникнути.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні