Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк покращити кровообіг у капілярах

Як покращити кровообіг у капілярах

Этот материал также доступен на русском языке
У верхніх і нижніх кінцівках людини є величезна кількість капілярів. Але якщо вони втрачають еластичність, знижується їхня здатність скорочуватися і виникає застій крові.

Для відновлення роботи капілярів можна робити кілька простих вправ.

Струшування руками і ногами

Ця вправа створює в капілярах додаткову вібрацію і змушує їх частіше скорочуватися та активніше проштовхувати кров. Робити вправу потрібно лежачи на спині. Згадайте, як кішка трясе лапою, що потрапила у воду, і намагайтеся повторити цей рух піднятими вгору руками та ногами.

«Очерет на вітрі»

Ляжте на живіт на тверду поверхню, підніміть зігнуті в колінах ноги і максимально розслабте їх. Дозвольте ногам гойдатися, як очерет на вітрі, і, згинаючись і розгинаючись, ударяти вас по сідницях. Не засмучуйтеся, якщо відразу дістати до сідниць не вдається. Ця вправа посилює кровотік по всій довжині ніг, покращує живлення м’язів та тканин, знімає втому. Робити вправу треба щодня.

«Горіховий» масаж

Візьміть два волоських горіхи, покладіть їх між долонями, притиснувши сильніше, і почніть робити обертальні рухи. Докладайте зусиль, щоб горіхи щільніше втискалися у долоні. Потім покладіть горіх під кожну ступню і почніть катати їх ступнями по твердій поверхні, також докладаючи зусиль, щоб горіхи щільніше втискалися у шкіру. Такий масаж покращує кровопостачання і знімає нервове напруження.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні