Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: морквяний торт - ви такої смакоти ще не куштували

Готуємо смачно: морквяний торт – ви такої смакоти ще не куштували

Этот материал также доступен на русском языке
Морквяна кулінарія дуже популярна у багатьох країнах Європи. Нам така випічка може здатися незвичною, хоча це дуже смачно. Морквяний торт має прекрасну ніжну текстуру, а в поєднанні з кремом ці ласощі стануть відмінним десертом. 

Слід заспокоїти тих, хто побоюється неприємного овочевого присмаку, що морква у випічці зовсім не відчувається, вона лише надає приємної соковитості. І якщо не говорити дегустаторам, що торт морквяний, то ніхто і не здогадається.

Морквяний торт

Інгредієнти:

  • Для тіста: морква – 3 штуки, яйця – 4 штуки, борошно – 110 грамів, волоські горіхи – 70-100 грамів, рослинна олія – 125 грамів, цукор – 200 грамів.
  • Для крему: цукрова пудра – 200 грамів, некислий крупнозернистий сир – 140 грамів, вершкове масло – 70 грамів, кориця, ванілін – за смаком, сіль, сода.

Приготування

Просійте борошно і змішайте його з содою, сіллю та корицею. Додайте яйця, всипте цукор, влийте олію і добре перемішайте.

Моркву натріть на великій тертці, а горіхи подрібніть у блендері. Додайте моркву і горіхи у тісто і замісіть його – воно має вийти негустим.

Розігрійте духовку до 175 градусів. Змастіть форму для випічки олією і посипте борошном або манкою. Викладіть тісто у форму і випікайте 45-50 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Готовий торт остудіть.

Для крему змішайте міксером розтоплене вершкове масло, цукрову пудру і сир. Перекладіть морквяний торт на блюдо, покрийте кремом, дайте йому трохи застигнути і подавайте.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні