Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦілющі властивості солі: як правильно використовувати

Цілющі властивості солі: як правильно використовувати

Этот материал также доступен на русском языке
Сіль ще через пам'ятні часи є невід'ємним атрибутом життя людини, використовуючись як кулінарні, очисні, релігійні та безліч інших сфер людського життя. Корисна сіль для здоров'я людини. Більше того, вона навіть присутня всередині кожної людини.

Про цілющі властивості солі

«Ми звикли, що сіль в основному застосовується у кулінарії . Але її можна використовувати як цілющий засіб. Пропоную читачам газети кілька перевірених корисних рецептів.

Якщо вкусив комар

Влітку, щоб позбутися сверблячки в місці укусу комара, я застосовую сіль. Для цього спочатку потрібно зволожити шкіру в області комариного укусу, а потім добре «посолити» її. Дати солі трохи вбратися і змити її теплою водою.

Якщо слояться нігті

Також сіль мені допомагає зміцнити нігті. На півлітра гарячої води потрібно взяти п’ять столових ложок солі. Розмішати сіль до повного її розчинення. Опустити руки в розчин так, щоб нігті були повністю занурені у воду. Робити таку сольову ванночку потрібно протягом 10-15 хвилин два рази на тиждень.

Якщо болить горло

При застуді готую сольовий розчин для полоскання горла. Одну чайну ложку солі, можна йодованої, потрібно розчинити у двохстах мілілітрах кип’яченої води. Полоскати горло бажано щогодини, причому розчин має бути теплим. І вже наступного дня ви відчуєте полегшення.

Якщо турбує сухий кашель

При сухому кашлі собі та своїм близьким роблю сольові інгаляції. У літр води всипати дві столові ложки солі (можна морської). Перемішати і відправити на плиту. Розчин має кипіти протягом 10 хвилин. Після цього зняти каструлю з вогню і дихати парою протягом 15 хвилин. Для максимального ефекту краще накрити голову махровим рушником. Причому під час інгаляції повітря потрібно вдихати ротом, а видихати носом.

Наталія Куликовська, м. Чернігів»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні