Перелік нематеріальної культурної спадщини України постійно поповнюється рецептами обрядових страв, які колись готували наші пращури. Цього разу ми вам розповімо, що таке зливна каша і як правильно її приготувати.
Традиція приготування зливаної каші тісно пов’язана з історією заснування селища Карнаухівка у Дніпропетровській області 1737 року. Кашу готували до дня завершення весняних польових робіт.
Під час обряду жителі селища збиралися просто неба і приносили з собою різні продукти: пшоно, рис, картоплю, сало, курячий гуляш, яйця, цибулю, різні спеції. Всі ці інгредієнти вони поміщали у великий казан і готували на відкритому багатті ароматну кашу.
Вода – 2,5 склянки, пшоно – 1 склянка, картопля – 2-3 середні штуки, сира жирна свиняча грудинка – 200 грамів, цибуля – 2-3 штуки, вершкове масло – 70 грамів, сіль, мелений перець – за смаком.
Кашу посолити за смаком і приготувати засмажку.
Готову кашу розкласти по тарілках і подавати до столу. Смачного!
За 10 днів розпочнеться новий навчальний рік. Розповідаємо, хто з учителів зможе піти на пенсію…
В Україні діє правило, яке захищає від мізерних пенсій окремих громадян – їхні виплати починаються…
Щомісячна надбавка до сімейного бюджету доступна всім – для цього потрібно зареєструватися у спеціальній державній…
Хочете випробувати адреналін, торкнутися таємниць природи і побачити дива, приховані глибоко під землею? Для цього…
Частина пенсіонерів залишилася без доплат до пенсії. У Мінсоцполітики повідомили, чому виплати припинені і чи…
21 серпня в Івано-Франківській, Закарпатті та Чернігівській області очікується невеликий дощ.