Перелік нематеріальної культурної спадщини України постійно поповнюється рецептами обрядових страв, які колись готували наші пращури. Цього разу ми вам розповімо, що таке зливна каша і як правильно її приготувати.
Традиція приготування зливаної каші тісно пов’язана з історією заснування селища Карнаухівка у Дніпропетровській області 1737 року. Кашу готували до дня завершення весняних польових робіт.
Під час обряду жителі селища збиралися просто неба і приносили з собою різні продукти: пшоно, рис, картоплю, сало, курячий гуляш, яйця, цибулю, різні спеції. Всі ці інгредієнти вони поміщали у великий казан і готували на відкритому багатті ароматну кашу.
Вода – 2,5 склянки, пшоно – 1 склянка, картопля – 2-3 середні штуки, сира жирна свиняча грудинка – 200 грамів, цибуля – 2-3 штуки, вершкове масло – 70 грамів, сіль, мелений перець – за смаком.
Кашу посолити за смаком і приготувати засмажку.
Готову кашу розкласти по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Пенсії для осіб з інвалідністю зростуть. Як зміниться розмір виплат у наступному році?
В Україні накопичився величезний борг за рішеннями судів щодо пенсійних виплат — майже 85 мільярдів…
Уряд готує нову формулу пенсій. Кого насамперед торкнуться зміни?
Багато українців не знають, що прострочена перевірка газового лічильника може обернутися значними переплатами.
Синоптик Наталка Діденко так говорить про погоду в середу: "Холодна погода, місцями навіть із нулями…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Що про це говорять астрофізики?