Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк висушити помідори на зиму

Як висушити помідори на зиму

Этот материал также доступен на русском языке
В'ялені томати – особливість практично будь-якої страви. Взимку їх можна Взимку їх можна використовувати практично у всіх стравах.

Томати можна додавати до борщу – дрібно порізаними, за 10 хвилин до закінчення варіння; у м’ясний або рибний паштет – подрібненими у блендері; у соус для макаронів – дрібно подрібненими; у салат з м’ясом, рибою, субпродуктами або овочами – порізаними довільно.

Як висушити помідори на зиму

Візьміть 1 кг помідорів, помийте і розріжте вздовж на четвертинки. Виберіть м’якоть із насінням з четвертинок. Викладіть четвертинки томатів на деко, застелене пергаментом, догори зрізом. Посипте за смаком сіллю та 1 чайною ложкою сухого орегано.

Як сушити

Сушіть у духовці при температурі 70-75 градусів 5-6 годин. Щоб уникнути надмірного скупчення вологості в духовці, періодично відкривайте її для вентиляції або вставте дерев’яну паличку у верхній частині дверцят духовки, щоб зайва волога виходила постійно.

Як зберігати

В’ялені скибочки помідорів складіть у невеликі стерильні баночки. Для аромату додайте 1 чайну ложку сухого або гранульованого часнику. Залийте помідори в банках соняшниковою або оливковою олією, так, щоб вона повністю їх покрила, і закрийте кришками. Зберігайте у холодильнику.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні