Понеділок, 13 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яСтраждаєте від головного болю? Робіть масаж руки та забудьте про пігулки

Страждаєте від головного болю? Робіть масаж руки та забудьте про пігулки

Этот материал также доступен на русском языке
Точка здоров'я, або точка «швидкої допомоги», що рятує нас від головного болю, знаходиться на тильній стороні долоні.

«Не раз чув, що у китайській медицині ефективно використовують точковий масаж. Зокрема, він дозволяє швидко знімати головний та інший хронічний біль. Хотілося б дізнатися про це детальніше».

І. Курочкін, м. Полтава»

 Що таке точковий масаж?

Точковий масаж є різновидом масажу. Він справді заснований на практиці традиційної китайської медицини – акупунктури. При точковому масажі на певні точки тіла робиться натискання. Такі точки називаються акупунктурними.

Натискання на них дозволяє м’язам розслабитися і покращує кровообіг. Ви можете робити точковий масаж удома, натискаючи пальцями на різні акупунктурні точки.

Сьогодні ми розповімо про так звану точку здоров’я, або точку «швидкої допомоги» – «Хе-гу» (LI-4).

Вона ташується на тильному боці долоні. Її можна знайти між основою великого та вказівного пальців (дивіться малюнок). Масаж цієї точки усуває головний та інший біль.

Як знайти точку здоров’я?

  1. Розташуйте кисть так, щоб пальці були спрямовані вгору, а долоня тильним боком була розгорнута до вас.
  2. Великим пальцем другої руки спробуйте знайти точку між вказівним і великим пальцями. Для цього зведіть вказівний та великий пальці разом. В результаті виникне невелика опуклість у м’язах між цими пальцями. Точка масажу «Хе-гу» (LI-4) розташована в найвищій точці цієї опуклості.
  3. Щойно ви знайшли масажну точку, руку можна розслабити і тримати її у зручному положенні.
  4. Натисніть на цю точку великим пальцем. Під час натискання робіть великим пальцем кругові рухи. Ви можете переміщати його за годинниковою стрілкою (праворуч) або проти годинникової стрілки (ліворуч). Робіть це протягом 2-3 хвилин.

Деяким людям може бути важко робити масаж великим пальцем. Замість нього можна використовувати тупий кінець ручки або олівця.

Натискайте досить сильно, але не так, щоб було боляче. Якщо ви відчуваєте біль, то ви натискаєте занадто сильно. Аналогічно потрібно масажувати точку і на другій руці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні