Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаРізнеЯк атмосферний тиск впливає на здоров'я, чи навіщо потрібний барометр

Як атмосферний тиск впливає на здоров’я, чи навіщо потрібний барометр

Этот материал также доступен на русском языке
При зміні атмосферного тиску, а отже, погоди, людина нерідко відчуває погіршання самопочуття: його вплив проявляється не тільки у гіпотоніків або гіпертоніків, але й у здорових людей. 

Що ж відбувається з нашим організмом за різних погодних явищ?

Нагадаємо, ми розповідали, якою буде погода восени? – Прогнози синоптиків: “Три бабині літа”.

Антициклон

 

Антициклоном називають підвищення атмосферного тиску, що супроводжується безвітряною ясною погодою, відсутністю різких змін температури або рівня вологості.

Підвищений атмосферний тиск негативно впливає на алергіків, астматиків та гіпертоніків. Крім того, у крові збільшується кількість лейкоцитів, що знижує захисні функції організму.

Метеочутливі люди реагують на антициклон головними, серцевими болями, зниженням працездатності та загальною слабкістю.

Щоб полегшити дію антициклону, вранці корисно робити легку гімнастику, вживати більше фруктів, що містять калій та частіше відпочивати.

Циклон

Циклоном називають зниження атмосферного тиску, що супроводжується підвищенням температури повітря, хмарністю, вологістю та опадами.

Найбільш схильні до дії циклону люди, які страждають на знижений тиск, захворювання дихальної та серцево-судинної систем. Це виявляється в утрудненому диханні, задишці, нестачі повітря та загальної слабкості через знижений вміст кисню.

Під час циклону може підвищуватися внутрішньочерепний тиск, можливі збої у роботі шлунка та кишечника, пов’язані зі газоутворенням.

Тому під час циклонів необхідно контролювати рівень тиску, пити мінеральну воду та більше відпочивати.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні