Продукти всі прості, жодної екзотики, зате їхнє поєднання дає неперевершений смак!
Інгредієнти:
- кефір 6% 1,5 л;
- варений буряк 2 шт.;
- яйця вкруту 2 шт;.
- зелена цибуля 1 пучок;
- огірок свіжий 3 шт.;
- сметана 100 гр.;
- кріп 1 пучок;
- сіль, перець – за смаком;
- гаряча варена картопля.
Приготування:
- Якщо 6% кефір не знайдете, то беремо звичайний, 2,5-3% і додаємо в тарілку більше сметанки.
- У ресторанному варіанті все (огірки очищаємо від шкірки), крім крутих жовтків, тремо на великій тертці, а жовтки розтираємо зі сметанкою. У домашньому варіанті просто тремо усе на великій тертці і не морочимося.
- Цибулю та кріп дрібно ріжемо і товчемо з дрібкою солі, щоб дали сік та запах.
- Гаряча картопля подається ТІЛЬКИ на окремій тарілці – тому що це пропонується ЗАМІСТЬ хліба! А що ви подумали?
- Далі за відчуттями: боїтеся жирного – сметану не додавайте, надто густо – додайте холодної кип’яченої води, хочете гостріше – додайте чорного перцю та краплю гірчиці. Якщо буряк попався не дуже солодкий, можна навіть додати ложечку цукру.
І повірте, це дуже смачно (як і все національне, що вижило і виплекалося та збалансувалося століттями).
І калорійність приблизно 50 ккал на 100 грамів!