Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСезонна консервація: що приготувати в серпні? Робимо овочеве асорті з капустою!

Сезонна консервація: що приготувати в серпні? Робимо овочеве асорті з капустою!

Этот материал также доступен на русском языке
Овочів на городах і на прилавках все більше, і ціни на них вже не так лякають. Саме займатися домашньою консервацією.Робимо заготовки на зиму: овочеве асорті з капустою.

Сьогодні ми пропонуємо рецепт овочевого асорті з капустою: криниця вітамінів, а смак – божественний!

Овочеве асорті з капустою

Зонтик кропу – 1 штука, лист хрону – 1 штука, часник – 3-4 зубчики, капуста білокачанна – 300-400 грамів, солодкий перець – 1-2 штуки, цибуля – 1 штука, морква – 1 штука, огірки – 500-600 грамів, помідори – 600-700 грамів, сіль – 1 столова ложка, цукор – 3 столові ложки, перець чорний горошком – 5-7 штук, оцет 9% – 4 столові ложки, вода – 1,5 літра.

  • На дно банки об’ємом три літри покласти зонтик кропу, лист хрону, половину нарізаних зубчиків часнику і гострий перець.
  • Капусту та перець нарізати великими шматками, цибулю – середніми, моркву – невеликими. Огірки обрізати з обох боків. На помідорах зробити кілька проколів вилкою.
  • Викласти овочі в банку, чергуючи шари. Приблизно в середину банки додати часник, що залишився.
  • Залити окропом до верху, прикрити кришкою і залишити на 20 хвилин.
  • Злити воду з банки, закип’ятити, залити знову в банку і залишити на 10 хвилин.
  • Знову злити воду в каструлю, змішати зі сіллю та цукром, додати горошини перців. Закип’ятити та проварити 3-5 хвилин.
  • У банку з овочами налити оцет та залити гарячим маринадом.
  • Закритити кришками, перевернути банки, укутати ковдрою і залишити до повного охолодження.

Зберігати в холодному місці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні