П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаПенсійна справаЯка мінімальна пенсія у людини з повним стажем?

Яка мінімальна пенсія у людини з повним стажем?

Этот материал также доступен на русском языке
Залежно від віку, у осіб з повним стажем мінімальна пенсійна виплата починається від 2760 гривень.

«Я – пенсіонер за віком. Маю повний стаж, але продовжую працювати. Наскільки мені відомо, колись було таке правило: той, хто відпрацював після виходу на пенсію 10 років, мав право на загальний перерахунок пенсії за новими даними. Як з цим зараз? Бо отримую мінімальну пенсію.

Василь Іванович, смт Хорошів, Житомирська обл.»

Згідно з чинним законодавством, працюючі громадяни мають право кожні два роки перераховувати свою пенсію за час, відпрацьований після її призначення або останнього перерахунку. Це можна зробити за особистою заявою.

А якщо таку заяву не подати, то Пенсійний фонд з часом все одно відслідкує, що у людини вже є два роки неврахованого стажу і зробить відповідний перерахунок самостійно. Якщо ви працюєте офіційно, то очевидно, що вам такі перерахунки робилися.

Також зауважимо, що під поняттям «повний стаж» мається на увазі, що у людини є не менше 35 років стажу, а у жінки – не менше 30 років.

На сьогодні найнижча пенсія в Україні дорівнює 2093 гривням. Але ті, хто має повний стаж, таку пенсію отримувати не можуть. Адже для таких людей мінімальні пенсійній стандарти трохи вищі.

Залежно від віку, у осіб з повним стажем мінімальна пенсійна виплата починається від 2760 гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні