Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеРадіочастотний ліфтинг: ступінь ефективності та безпеки процедури

Радіочастотний ліфтинг: ступінь ефективності та безпеки процедури

Этот материал также доступен на русском языке
Відносне нововведення в індустрії краси, RF (Radio Frequency – радіочастотний) ліфтинг став однією з найпопулярніших неінвазивних естетичних методик з моменту зародження галузі у 2001 році. Через 20 років на нехірургічні методи лікування припадає приблизно 35% б'юті-процедур. Але чи така ця терапія підтяжки шкіри ефективна, як і безпечна?

Сутність методу радіочастотної підтяжки шкіри

Принцип радіочастотного діелектричного нагріву, що є основним продуктом в естетичних клініках по всьому світу, також відомий як резистивне або омічне нагрівання. Його суть полягає у впливі на рідини у позаклітинній матриці електричними струмами між двома електродами з протилежними полюсами (випромінювач та приймач). Сертифіковані апарати для RF ліфтингу в MedicaLaser чудово справляються з поставленим завданням.

Коли радіочастотна енергія передається у тканину, позитивно заряджені сторони молекул води притягуються до негативного струму, а негативно заряджені сторони молекули – до позитивного. Швидка зміна струму змушує молекули води активно переміщатися, створюючи обертання та тертя. Опір тканин перетворює електричну енергію на теплову. Індуковане нагрівання дерми активізує різні фізіологічні та терморегуляторні реакції для підвищення пружності шкіри, такі як оновлення та природний синтез гіалуронової кислоти, білка еластину та колагенових волокон.

Чи безпечний радіочастотний ліфтинг?

Радіочастотна підтяжка шкіри є добре переносимим методом лікування, який має клінічно підтверджений рівень безпеки. RF-ліфтинг вимагає менше фінансових вкладень та часу на відновлення. Виправданість лікування залежить від обставин та очікувань людини. Повинен бути налагоджений докладний та надійний процес консультацій, щоб забезпечити ретельне обговорення всіх аспектів протоколу лікування. Радіочастотна терапія підтяжки шкіри має добрі показники ефективності, що зберігаються протягом року.

Чи можна використовувати домашній радіочастотний апарат?

Останніми роками ринку з’явилося кілька модифікацій домашніх радіочастотних пристроїв. Вони значно дешевші за клінічний курс лікування, але не гарантують той самий рівень ефективності та безпеки. Домашні апарати використовуються не підготовленими людьми, тому технологія матиме більш слабкий ефект.

Переваги радіочастотної підтяжки шкіри

І салонні, і домашні процедури мають проводитися з використанням ліцензійного обладнання, поставленого такими надійними постачальниками, як, наприклад,компанія «MEDICALASER». На кожну зону пацієнта методика має той чи інший ефект:

  • шкіра чола: зовнішні зміни лобової кістки та природне старіння м’яких тканин сприяють в’ялості та появі зморшок у зоні, що займає приблизно третину особи; нагрівання радіочастотами створює ефект більш пружної та підтягнутої шкіри;
  • шкіра брів: одержаний синтез колагену є життєздатною нехірургічною альтернативою підтяжці брів;
  • періорбітальна зона: найніжніша шкіра навколо очей є тією областю обличчя, де проявляються перші видимі ознаки старіння; вона ж – найпопулярніша галузь для косметичної хірургії рахунок блефаропластики, пов’язаної з ризиком побічних ефектів;
  • щоки: омолоджуючі радіочастотні процедури ремоделюють підшкірну жирову тканину в області щік, стимулюють вироблення колагену та візуально скорочують площу щічної зони.

Окремо варто виділити довгостроковий результат терапії: окрім миттєвого покращення, видимий ефект проявляється протягом півроку після проходження курсу. Разом з мінімальним часом відновлення RF ліфтинг є надзвичайно привабливою пропозицією для тих, хто хоче отримати надійну, але менш інвазивну альтернативу хірургії.

При консультації з пацієнтом корисно відзначити, що стандартний курс лікування радіочастотною підтяжкою шкіри становить 4-6 процедур з інтервалом 1-3 тижні. Підтримуючі та наступні сеанси залежно від стану шкіри людини та швидкості відновлення призначаються через 2-3 місяці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні