П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому виникає застій лімфи і як налагодити її відтік?

Чому виникає застій лімфи і як налагодити її відтік?

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо на тілі постійно утворюються набряки, а людина при цьому часто хворіє на застудні і вірусні захворювання, проблема може полягати в застої лімфи.

Це захворювання виникає при малорухливому способі життя, неправильному харчуванні (недотримання балансу білків, жирів та вуглеводів), а також при вживанні алкоголю та курінні.

Крім того, до застою лімфи може призвести тісний, незручний одяг та взуття, підібране не за розміром.

Застій лімфи веде до отруєння організму, на що може вказувати послаблення імунітету, часті хвороби органів дихання, виникнення алергії і порушення роботи щитовидної залози.

Крім того, застій лімфи може призвести до проблем з нервовою системою та психікою, погіршення когнітивних функцій (пам’яттю, мисленням).

Але є і хороша новина: запальні процеси в лімфатичних вузлах не потребують складного і тривалого лікування. Існують прості методи, які можна використовувати навіть удома – лікувальна гімнастика, масаж, вживання свіжих овочів.

При застої лімфи не можна вживати жирні продукти, запивати їжу холодними напоями, з’їдати багато різних продуктів за прийом. Порції їжі мають бути невеликими.

При цьому від солі повністю відмовлятися не можна, потрібно лише зменшити її кількість.

У меню регулярно мають входити кабачки, гарбуз, огірки, кавуни, лляна олія, кріп, петрушка, селера, мед, свіжі фрукти та овочі, в яких багато клітковини, а також риба та м’ясо, в яких багато білка.

Щодня вживайте щонайменше 1,5 літра очищеної або мінеральної води. Іноді її можна замінювати чаєм із малиною або відваром із листя смородини.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні