Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНикогда не допускайте застоя лимфы - страшные последствия

Никогда не допускайте застоя лимфы – страшные последствия

Этот материал также доступен на русском языке
Лімфатична система – це система, яку навіть лікарі погано знають. Вони її ніколи серйозно не вивчали. Лімфатична система працює в одному напрямку. Вся лімфа відтікає знизу нагору. Набряки на ногах, руках, очах, на попереку, суглобах – це все лімфа.

Двигаться кровь по артериям заставляет мышечный сосудистый орган — сердце, движение крови по артериям и венам обеспечивается — сердечно клапанным строением, далее строением сосудистой и артериальной системы. Лімфатичне русло немає такого «приводу». Рух лімфи повільний та забезпечується за допомогою м’язів. Головний м’яз для приводу в рух лімфи – діафрагма. Це свого роду “серце” лімфосистеми.

При фізичних навантаженнях і глибокому диханні «животом» амплітуда руху діафрагми збільшується, і циркуляція лімфи посилюється, тобто. її застій усувається. При ожирінні та відсутності певних фізичних навантажень відбувається застій лімфи у будь-яких лімфовузлах. При цьому в міжклітинних просторах накопичуються продукти життєдіяльності клітин (фрагменти ліпідів, що розпалися, білків, шлаки і т. д.), які навіть поступово проростають волокнами сполучної тканини (медики називають цей процес фіброзом). І ці клітини починають просто гнити – виникають мляві онкологічні захворювання, гіпертонія, алергія та ін.

Очищення лімфи відбувається через слину

Слинні залози відносяться до лімфосистеми, мають вихід у порожнину рота і разом зі слиною виносять відходи та забруднення зі своєї системи в травний тракт для подальшого їх виведення з організму. При стресах зазвичай пересихає у роті, слина не виділяється, відбувається застій у лімфосистемі. І людині дають випити води. А ось цього робити небажано. Краще простимулювати виділення слини смоктальними рухами губ, щоб дати вихід слині в роті, і робити ковтальні рухи.

А ще для посилення виділення слини можна використовувати жувальну гумку, через півгодини після їжі класти під язик сіль на кінчику ножа.

Слід відмовитися від шкідливої звички – відразу після їжі пити напої на третє та їсти фрукти на десерт. Не зберігайте в холодильнику вчорашню їжу, тому що вона (особливо розігріта) багата на токсини, що з’явилися від розмноження гнильних бактерій, і після вживання заповнює баластом весь міжклітинний простір і лімфосистему в організмі людини.

Лімфатична система

Лімфатична система – це система, яку навіть лікарі погано знають. Вони її ніколи серйозно не вивчали. Лімфатична система працює в одному напрямку. Вся лімфа відтікає знизу нагору. Набряки на ногах, руках, очах, на попереку, суглобах – це все лімфа.

В організм потрапляє бактерія, вірус чи грибок. Що робить лімфа? Поблизу влучення розташований великий лімфатичний вузол, наприклад, статеві шляхи. Лімфовузли блокують проходження інфекції далі. Якби по організму пройшла гонорея і потрапила до головного мозку, то люди помирали б відразу.

З лімфовузлів виходять лімфоцити, і вони патрулюють всю слизову оболонку, уретру, піхву. Якщо вони там щось знаходять, то з’їдають і знову відносять до лімфовузлів. У лімфовузлах це все лізується, активується та викидається.

Першим шляхом викиду лімфи в організмі є піхва та уретра. Все, що пов’язане з білями у жінок, виділеннями у чоловіків, говорить про те, що в організмі хтось живе, а лімфа цього когось з’їдає ціною свого власного життя і видаляє. Другий шлях евакуації перебуває у кишечнику, у якому розташовані десятки тисяч дрібних лімфатичних вузлів.

Через піт і пахвові западини виходить до 50% отрут.

Наразі люди користуються дезодорантами, від яких людина не потіє 24 години. Не потіють пахвами, зате потіють долоні. Ще роблять косметичні операції, коли перерізають лімфатичні протоки. Лоб не повинен потіти. Якщо пахви забиті, то потіє вся поверхня тіла. Це говорить про другий ступінь поразки та забруднення лімфи. Обличчя має бути відносно сухе, а з-під мишок має текти, тому що там знаходиться найпотужніший потовий колектор. На обличчі потових заліз не дуже багато.

Аденоїди – це лімфатичні вузли. Усі, хто дихають через рот, мають аденоїди – збільшені лімфатичні вузли носа.

Слинні залози – найпотужніший дезінтоксикаційний орган. Через слину відходить до півлітра токсичного мокротиння. Якщо у дитини тече слина на подушку, то це говорить про серйозні проблеми лімфатичної системи.

Якщо людина або дитина уві сні потіють, то це може говорити про те, що у нього гостриці, лямблії або ще щось. Діти не повинні потіти навіть за температури навколишнього середовища 30С. Вони погано розвинена потова система. Якщо у маленької дитини вночі мокра голова, значить вона хвора. У дитини все має йти через бруньки, кишечник.

Гортань. Хронічний ларингіт або фарингіт – це лімфовузли глотки та гортані. При цьому діагнозі у людини хронічна інфекція хронічного грибка або хронічного стрептокока. Вони є кандидатами у хронічну поразку лімфатичної системи.

Мигдалини – це найпотужніший плацдарм для різних бактерій. Стрептокок йде завжди через мигдалини. Це ангіни, ревматизм. Стафілокок не піде через мигдалики. Він іде крізь ніс.

Гайморит – це ураження лімфатичної системи, а не дихальної. У носі нічого немає, там тільки норки для повітря та мембрани завтовшки 1 мікрон. Решта там — гній. Звідки береться гній? З живота, з лімфи, із крові, із міжклітинних просторів, а виходять через ніс.

У стафілокока такий шлях. Грибок через ніс ніколи не піде. Грибок виділяється крізь найближчі органи. Якщо це ножний, то він там і виділятиметься. Трісне шкіра. Ніколи лімфатична система не потягне грибок у ніс, бо вона його не дотягне. Вона переб’є усі лімфатичні колектори.

Лімфатична система відкриє шкіру та викине лімфатичну рідину прямо між пальцями. Лімфатичні вузли кісток ніколи не пропустять грибок. Якщо грибком уражено все тіло, то починаються грибкові бронхіти. Підключаються глибокі лімфатичні вузли бронхів, і в людини може початися бронхіальна астма (йдеться не про психосоматику, коли хворобою людина привертає увагу).

Запалення суглобів – це ураження лімфатичної системи. Усі вважають, що набряки на ногах серцеві, ниркові. Набряки можуть бути лише лімфатичні. Серце виснажене і не може перекачати кров. Але в ногах затримується кров, а лімфа.

Слоновість – це ураження лімфи, коли закупорені пахові лімфовузли, і рідина не піднімається. Набряклість рук – це закупорка пахвових лімфовузлів. Набряклість очей – це закупорка підщелепних та лицьових лімфовузлів. Це побічно свідчить про закупорку нирок. Якщо нирки виділяють менше рідини, ніж потрібно, її більше в організмі.

ОТЖЕ!

Для функціонування лімфосистеми мало просто «випити пігулку» – для людей, які ведуть малорухливий спосіб життя, як мінімум, потрібно робити дихальну гімнастику, «дихати животом», робити хоча б мінімальну зарядку, намагатися більше гуляти. Це дозволяє частково ліквідувати застій лімфи. А ще прийняття ванн скипидарних і обливання, або контрастний душ, плюс парилка – ось друзі нашої лімфатичної системи.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні