No menu items!
Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк зробити освітлення будинку чи дачі

Як зробити освітлення будинку чи дачі

Сучасна електрифікація охоплює майже всі населені пункти, зокрема. невеликі села та селища, в яких багато хто воліє мати приватний будинок чи дачу. При цьому навіть у приватних секторах у містах однаково актуальним залишається питання вуличного освітлення. Не завжди є ліхтарні стовпи на вулицях або їх світла замало для повноцінного освітлення будинку, території біля нього та ділянки.

Раніше для цього у магазинах освітлення купували прості лампи розжарювання чи прожектори. Але звичайні лампочки не розраховані для використання при більшості погодних умов, а великі прожекторні світильники надто громіздкі та споживають надто багато електрики.

Наразі тенденції змінилися, і для безпечного освітлення використовують компактні ліхтарі — настінні, підвісні, газонні та спеціалізовані прожектори. Останні стали робити невеликих розмірів, з достатньою потужністю, економічними та захищеними від кліматичних факторів.

Як вибрати прожектор для дому та дачі?

Як і освітлення будинку в інтернет-магазинах представлене широким асортиментом, так і прожекторні світильники досить різноманітні https://electrica-shop.com.ua/ulichnye-prozhektory. Вони відрізняються принципом дії, внутрішнім пристроєм, розмірами, дизайном, методом живлення тощо. Однак найважливішим критерієм класифікації залишаються типи ламп:

  • Галогенні. Джерелом світла є галогенна лампа. Вона є покращеною версією лампи розжарювання: усередині знаходиться вольфрамова спіраль, але її оточує спеціальний газ, що в сотні разів збільшує термін експлуатації лампочки. Недоліком можна назвати значне нагрівання — до 250 градусів. Також такі лампи споживають більше електрики і служать менше, ніж світлодіодне освітлення.
  • Металогалогенні. Усередині лампочок знаходиться аргон та ртуть, за рахунок чого вони менше нагріваються. Цей вид дає більш високу температуру кольору, тому краще для прожекторів.
  • Натрієві. Відрізняються невеликою світловіддачею, тому підходять для освітлення невеликої прибудинкової території. Забезпечують м’яке світло.
  • Світлодіодні. LED освітлення прожекторами дач та ділянок біля будинків зараз найпопулярніше через його ефективність, економічність та надійність.

Особливості світлодіодного прожектора

Світлодіодне освітлення будинку та ділянки сьогодні є найпопулярнішим у всьому світі. Такі світильники помітно перевершують інші за такими параметрами:

  • Розрахований на роботи до 50 тисяч годин — близько 10 років.
  • Економна витрата електрики — споживають у 6-8 разів менше за інших.
  • Екологічність — світильники на LED-лампах не містять шкідливих компонентів і можуть утилізуватися як побутове сміття.
  • Варіативність дизайну можна підібрати модель під особливості ландшафтного дизайну.

Як вибрати прожектор для дачі та будинку?

Щоб купити освітлення, якого буде достатньо для вашої прибудинкової ділянки, необхідно оцінити його особливості та продумати, де розташовуватиметься пристрій. Для невеликої території достатньо прожектора біля входу, спрямованого на під’їзну колію або доріжку до ганку. Якщо є господарські будівлі, альтанки, гараж, потрібно освітити шлях до них і самі об’єкти.

При доборі слід врахувати такі аспекти:

  • Запланована кількість прожекторів. Якщо ви використовуватимете декілька світильників, вибирайте потужність для кожного на 10-20% менше, щоб не отримати надмірно освітлену територію.
  • Спосіб встановлення. Більшість пристроїв розташовуються на землі. Є варіанти, які необхідно зафіксувати у ґрунті за допомогою спеціальних кілочків. Також актуальні підвісні моделі та вироби, що кріпляться на ліхтарний стовп.
  • Розміри. Не варто брати великий прожектор для маленької чи середньої ділянки. Великі світильники підійдуть для освітлення просторого городу або великого майданчика біля будинку. У решті випадків краще вибирати компактні варіанти.
  • Живлення. Невеликим освітлювальним приладам достатньо живлення від батарейок. Більш потужним моделям часто потрібне підключення до звичайної електромережі або акумуляторної батареї.

Ви завжди можете уточнити в інтернет-магазині світлодіодного освітлення, на які пропозиції вам варто звернути увагу, описавши свої запити та особливості ділянки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні