Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк правильно використовувати продукти і посуд після підтоплення

Як правильно використовувати продукти і посуд після підтоплення

Этот материал также доступен на русском языке
Після підтоплень через підрив Каховської ГЕС у житлах та льохах залишилися харчові продукти, які контактували з водою.

У МОЗ розповіли, що робити, щоб не отруїтися цими продуктами.

1. В першу чергу необхідно викинути продукти з незвичайним запахом, кольором або текстурою, у картонній або не захищеній від води упаковці і з негерметичною кришкою. А також домашні закрутки або консерви з ознаками іржі та деформованими кришками.

2. Слід позбутися продуктів, які були щільно закриті, але при відкритті з них почала виливатися рідина або виходити піна.

3. Кухонний посуд обов’язково слід очистити і продезінфікувати. Для цього необхідно:

  •  вимити усі предмети гарячою водою з миючим засобом;
  •  промити чистою водою. Це може бути бутильована вода, привізна або очищена спеціальними засобами;
  •  облити окропом і витерти насухо.

Зверніть увагу! Якщо ви підозрюєте, що затоплення могло зіпсувати систему електро- або газопостачання або плиту, не готуйте вдома, доки не отримаєте дозволу фахівця.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні