На Сході тутове, або шовковичне, дерево називають “деревом життя”, а плоди шовковиці – “королевою ягід”. Людство знає шовковицю кілька тисяч років і знаходить їй найширше застосування.
У ягодах шовковиці багато каротину, вітаміну С, вітамінів групи В, а також мікроелементів, особливо калію, магнію та натрію.
Щодо протипоказань, то їх не так вже й багато. Від вживання ягід тут можна відмовитися при загостренні проблем зі шлунком і при діареї. Крім того, через підвищений вміст цукрів шовковицю не рекомендують діабетикам.
Шовковиця дуже швидко псується, тому її потрібно зберігати тільки в холодильнику і не більше 2-3 днів. Ягоди можна сушити і заморожувати, але при цьому потрібно пам’ятати, що сушені ягоди шовковиці дуже калорійні. Шовковицю можна використовувати і в кулінарії.
Українцям обіцяють справедливіші пенсії: у Мінсоцполітики розробляють механізм, що має виправити неспівмірність розрахунків.
Не секрет, що одяг із секонд-хенду має дуже неприємний запах, який звичайним пранням іноді взагалі…
Пенсійний фонд попередив: частина українських пенсіонерів ризикує залишитися без грошей уже з 2026 року. Що…
Огірки чи кабачки? Дієтологи зважили користь обох літніх овочів і розповіли, чим вони відрізняються.
Коли приходить час оформляти пенсію, роки навчання у виші можуть відіграти значну роль. У певних…
Погода в середу мало відрізнятиметься від вівторка. Над Україною – область підвищеного атмосферного тиску, мінлива…