Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаПенсійна справаУкраїнські учасники бойових дій відтепер отримають помічників ветерана на період переходу від...

Українські учасники бойових дій відтепер отримають помічників ветерана на період переходу від військової служби до громадянського життя

Этот материал также доступен на русском языке
Перші помічники з'являться вже з 1 липня, і вони надаватимуть соціальну допомогу для вирішення життєво важливих питань.

Як раніше повідомлялося, українським учасникам бойових дій, захисникам і захисницям надаватимуть соціальних помічників для вирішення життєво важливих питань.

Перші помічники з’являться вже з 1 липня – у Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях.

Проект постанови Кабінету Міністрів України Про реалізацію експериментального проекту щодо впровадження інституту помічника ветерана у системі переходу від військової служби до цивільного життя ухвалили на засіданні Уряду 19 червня. Про це повідомило Міністерство у справах ветеранів України.

Фахівці із супроводу, як їх називають у Міністерстві у справах ветеранів, допомагатимуть і ветеранам, і членам їхніх сімей у процесі переходу від військової служби до громадянського життя.

Це і отримання необхідних довідок, і допомога в тому, де і як пройти програми підвищення кваліфікації, куди працевлаштуватися та інші послуги.

За словами голови Мінветеранів Юлії Лапутіної, це будуть усі питання і потреби, які виникатимуть у ветеранів.

Стати помічником ветерана може громадянин України, який володіє державною мовою і має освіту не нижчу молодшого бакалавра. Перевагу матимуть ветерани, які хочуть самі надавати таку допомогу, а також члени їхніх сімей і сім’ї загиблих воїнів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні