Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГосподарська скарбничка: прості лайфхаки для чистоти та краси в будинку

Господарська скарбничка: прості лайфхаки для чистоти та краси в будинку

Этот материал также доступен на русском языке
У домашньому господарстві нас щодня чатують на несподіванки, іноді неприємні сюрпризи, і впоратися з новими проблемами нам допомагають чужий досвід, добрі поради, розумні лайфхаки.

Чим видалити плями на блюдечках-підставках під квітами

Щоб видалити плями на блюдечках-підставках під кімнатними квітами, потрібно підставки потримати годину в слабкому розчині оцту, а потім сполоснути. Все просто!

Як домогтися чистої та блискучої вовни свійських тварин

Щоб шерсть свійських тварин була чистою і блискучою, добре використовувати кукурудзяне борошно. Ним необхідно обсипати шерсть собаки або кішки, потім зчистити борошно, а заразом і бруд, щіткою.

Як прибрати вапняний наліт з квіткового горщика

Щоб прибрати вапняний наліт з квіткового горщика, візьміть півсклянки 9-відсоткового оцту і налийте його в 5-літрову посудину з водою. Або лимонну кислоту – 3 чайні ложки на 5 л води. Замочіть горщики на ніч або дві. Не забудьте притиснути горщики, щоб вони не плавали по поверхні. Потім промийте під проточною водою. Горщики будуть як нові.

Ремонт: чи правильно ви розмішали фарбу

Густоту приготованої фарби можна оцінити, якщо капнути на шматок чистого сухого скла одну краплю фарби і поставити скло вертикально (зручно скористатися пляшкою). Фарба нормальної густоти стікає склом на 35-50 мм. Штрихи фарби такої густоти, що залишаються пензлем, повинні повністю розтікатися за кілька хвилин після нанесення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні