П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо смачно: запечений омлет з кабачками

Готуємо смачно: запечений омлет з кабачками

Этот материал также доступен на русском языке
Смачне, просте та швидке, на сніданок чи вечерю! Омлет із кабачками - це не тільки смачна, а й корисна страва. Його можна подати до столу як легке самостійне або як гарнір до м'яса, курки чи риби. Для спекотних літніх днів це чудовий обід чи вечеря.

Запечений омлет з кабачками

Яйця – 5 штук, кабачок – 1 штука, твердий сир – 100 грамів, цибуля – 1 штука, часник – 3 зубчики, варена ковбаса – 200 грамів, олія – 2 столові ложки, кріп, сіль та перець – за смаком.

  • Цибулю і часник очистити і дрібно нарізати.
  • Промити добре кабачок і нарізати його на невеликі кубики.
  • Влити у сковороду олію і поставити на середній вогонь. Щойно олія розігріється, додати нарізані цибулю і часник. Обсмажити цибулю і часник на середньому вогні при постійному помішуванні протягом однієї хвилини. Цибуля має стати прозорою, але не треба її засмажувати.
  • Додати у сковороду нарізаний кабачок і смажити, періодично помішуючи протягом 5 хвилин.
  • Підготувати форму для запікання і застелити листом пергаменту.
  • Викласти у форму кабачки з цибулею, а зверху – нарізану кубиками ковбасу (або будь-який інший інгредієнт за смаком).
  • Кріп дрібно нарізати, а сир натерти.
  • У глибоку миску вбити яйця, додати кріп, сир, сіль, перець і добре перемішати.
  • Вилити яєчну заливку у форму з кабачками. Розрівняти масу по всій поверхні й поставити форму у розігріту до 180 градусів духовку.

Запікати омлет близько 20 хвилин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні